Суспільство

Збільшено перелік препаратів у програмі «Доступні ліки»

Із 1 серпня перелік препаратів, що входять до урядової програми «Доступні ліки», збільшиться до 199 (раніше до програми були внесені 157 препаратів). Це препарати від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, що застосовуються для амбулаторного лікування хронічних захворювань. Їх можна отримати в аптеці за рецептом лікаря безкоштовно або з незначною доплатою.

В оновленому переліку побільшало на 33 препарати від серцево-судинних захворювань, на 5 – від діабету ІІ типу, на 4 – від бронхіальної астми. До програми входять препарати 43 виробників – як українських, так і іноземних. Зокрема препарати 21 виробника з країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю.

На поточний рік уряд виділив на цю програму 700 мільйонів гривень, наступного року фінансування планується збільшити до 1 мільярда гривень. Також у 2018-му хочуть розширити перелік препаратів, що ввійдуть до програми.

Перелік препаратів, передбачених програмою «Доступні ліки», а також інформацію про програму можна переглянути на сайті Міністерства охорони здоров’я moz.gov.ua та liky.gov.ua.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button