Суспільство

Збираємо школяра до Країни знань у Чернігові: потреби та витрати

Аби зібрати дитину до школи «з нуля», у середньому треба до 5-ти тисяч гривень.

Щоб вдягнути дитину до школи, потрібно витратити близько трьох тисяч гривень, ще майже дві тисячі – на канцелярію, ось і маємо вже приблизно п’ять тисяч. Сума чимала, особливо зважаючи на мінімальну заробітну плату в півтори тисячі гривень.

Кожному хочеться зекономити, хоча вибір місця покупок – ринок чи крамниці, нині вирішальної ролі не відіграє, бо ціни і там, і там високі.

Щоб одягнути дитину, треба віддати в середньому 500 гривень на шкільну форму. Шити одяг так само невигідно, хіба що можете це зробити самі, в іншому разі покупка тканини та оплата роботи можуть перевищити вартість вже готової речі.

Стосовно канцелярії, то її можна так само купити в крамниці чи на ринку, а перед першовереснем ще й на шкільних ярмарках.

Найдорожче коштуватиме ранець, хоча і приладдя винесе чимало, загалом усе забере з тисячі дві.

Першовересневі витрати пересічного школяра

Свято Першого дзвінка – це не просто урочистий початок нового навчального року. Це ще й додаткові витрати. Адже в деяких школах дітей просять прийти у вишиванках, нікуди не поділася і традиція купувати квіти.

До того ж до додаткових шкільних витрат ввійде не лише дозвілля, але й харчування. Може, також доведеться докупити підручники та посібники.

Окрім цього, якщо дитина не надто встигає або ж з тієї чи іншої причини поглиблено вчить предмет, то не обійтися і без репетитора. Не всюди також безкоштовні групи продовженого дня, а забирати малюків зі школи не завжди є кому.

А щоб дитина розвивалася, пізнавала щось нове і не тинялася без діла, її варто записати на якийсь гурток чи секцію. Звісно, в державних закладах це майже безкоштовно, а ось у приватних вартує 200-500 гривень. Так само платити доведеться за інвентар. Себто в сумі маємо ще кілька тисяч.

Ще статті по темі

Back to top button