Суспільство

Здоров’я та самопочуття чернігівців: дослідження

З метою дослідження питань щодо стану здоров’я населення, рівня його захворюваності наприкінці минулого року органами державної статистики проведено опитування серед домогосподарств області, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя, про це повідомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

Результати опитування свідчать, що у 2016р. оцінили стан свого здоров’я як «добрий» 44% респондентів Чернігівщини, як «задовільний» – 40%, а вважали його «поганим» 16%.

В Україні таких осіб 49%, 41% та 10% відповідно.

Серед регіонів найкраще оцінили свій стан здоров’я жителі Львівської, Чернівецької та Київської областей (67–62%). А найбільше громадян з «поганим» самопочуттям у Чернігівській, Донецькій, Івано-Франківській та Херсонській областях (16–14%).

У країнах ЄС найбільша частка населення (80–72%) із «добрим» здоров’ям проживає на Кіпрі, у Швеції, Нідерландах, Бельґії, Греції та Іспанії. Найбільш незадоволені станом свого здоров’я в Портуґалії, Литві, Латвії, Угорщині, Естонії та Польщі (18–15%).

На Чернігівщині 84% населення повідомили, що хворіли протягом року. Майже половина (47%) жителів області мають хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Найбільш поширеними серед них були: гіпертонія, про наявність якої повідомила майже третина населення, серцеві захворювання – майже кожен п’ятий, остеохондроз, артроз та артрит – кожна дев’ята особа.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button