Суспільство

Жителі Чернігівщини лідирують за кількістю передплачених видань

В області завершилась передплатна кампанія на 2-е півріччя.

Її попередні підсумки свідчать: чернігівці, як і раніше, залишаються серед лідерів в Україні за кількістю передплачених газет і журналів на одного жителя.

фотка

Як зазначає керівник підприємства Олег Обушний, Чернігівська дирекція ще на початку кампанії поставила мету: якщо не перевершити, то хоч би наблизитись до показника 1-го півріччя.

По завершенні передплати на всеукраїнські видання жителі області передплатили приблизно 500 тисяч примірників періодики, зокрема обласних і районних газет – близько 235 тисяч.

— Наклади загальноукраїнських видань дещо нижчі, ніж це було на 1 січня 2016 року, — говорить Олег Обушний. — Наприклад, зменшилась кількість примірників газети «Урядовий кур’єр». Якщо в 1-му півріччі їх було 638, то зараз – 603. Дещо втратив тираж і «Голос України». Ці видання передплачують здебільшого установи й організації. Можливо, зменшення тиражів пов’язане з початком відпусток і настанням дачно-городнього періоду – хтось просто не встиг завчасно здійснити передплату.

Серед обласних тижневиків, за словами директора, традиційно лідирують «Гарт» і «Вісник Ч», що впевнено тримають свої тиражі: це понад 70 тисяч і понад 53 тисячі примірників, відповідно. Чимало шанувальників також у газет «Деснянка» і «Чернігівщина».

тр

— Поважають жителі області свою чернігівську пресу, зокрема й так звані районки, насамперед за їхню стабільність, — наголошує Олег Обушний. — Крім того, саме з наших видань вони можуть дізнатись першими про головні новини як регіону загалом, так і свого району зокрема. І головне – люди їм довіряють.

Динаміка зростання економічних показників Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта», започаткована торік, спостерігається і цьогоріч. Принаймні це підтверджують підсумки роботи підприємства протягом першого півріччя.

— Якщо за минулий рік ми отримали фінансовий результат до оподаткування в розмірі 544,8 тис. грн, то вже за 6 місяців цього року очікуємо 1,2 млн грн, — озвучує показники керівник підприємства Олег Обушний.

— Тобто спостерігається помітний прогрес.

Чернігівська дирекція УДППЗ «Укрпошта» надає близько 50 видів різноманітних послуг, завдяки чому за перше півріччя дирекцією отримано 58,6 млн грн чистих доходів, що значною мірою позначається на прибутковості філіалу. Відповідно, за словами Олега Обушного, зростають і суми податків, які підприємство сплачує до бюджетів усіх рівнів.

— У 2016-му за півроку сплачено близько 15 мільйонів гривень податків, — продовжує директор. — А минулого року бюджети отримали від нашої дирекції 35 мільйонів гривень. Не так багато в області підприємств, які сплатили такі суми податків. Тож, як бачимо, в нас є ще чималий резерв, що, на мою думку, дозволить підприємству цьогоріч перевершити торішні показники.

Ще статті по темі

Back to top button