Суспільство

Життя Павла Гриба в небезпеці, — батько

Стан здоров’я українця Павла Гриба, якого незаконно утримують на території Російської Федерації, незадовільний. У нього «знеможений вигляд», а також не надана медична допомога. Про це повідомив батько затриманого Ігор Гриб у Facebook.

«У Павла дуже виснажений вигляд, постійні скарги на біль у шлунку і животі. Загальний депресивний стан як наслідок посилення психологічного тиску з боку слідства і адміністрації СІЗО. Немає ні ліків, ні мінімального диєтичного харчування. Внутрішня кровотеча може відкритись в будь-який час. Фахових медичних спеціалістів з хвороби Павла в Краснодарі нема. Надати медичну допомогу ніхто не зможе. Кожен день в СІЗО може бути останнім для Павла! Життя Павла в небезпеці!» — написав батько.

За його словами, сьогодні, 1 лютого, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на арешт Павла. Ігор Гриб підкреслив, що захист і батьки дізналися про це випадково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція шукає свідків смертельної ДТП на автодорозі Чернігів-Мена

«Сьогодні 1 лютого, в порушення всіх термінів, відбулось засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний спосіб утримання Павла. Адвокат про судове засідання випадково дізналася за добу. Все було зроблено так, щоб батьки не встигли приїхати», — додав він.

Відомо, що російський суд відмовив в апеляції щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Павла Гриба. Про це повідомила сестра затриманого Ольга Гриб, передає «Українська правда«.

У Міністерстві закордонних справ висловили протест на рішення російського суду. Відзначено, що Україна буде посилювати тиск на РФ для звільнення українця. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомила прес-секретар відомства Мар’яна Беца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд РФ продовжив тримання під вартою Павла Гриба

«Висловлюємо протест на рішення російського суду над викраденим П. Грибом. Будемо посилювати тиск на РФ для звільнення Павла», — написала вона.

Джерело: 112.ua

Ще статті по темі

Back to top button