Суспільство

Життя в темряві: п’ята частина Мени досі живе без вуличного освітлення?

У Мені затягнулися роботи із заміни застарілих вуличних ліхтарів на сучасні енергоефективні світильники. Роботи виконані лише на дві третини, тож десь п’ята частина міста неначе відірвана від життя, бо живе у темряві.

Згідно з інформацією Менської міської ради, роботи розпочато ще в листопаді 2016 року, завершити вдалося лише перші два етапи, тобто демонтовано 124 ліхтарі.

Проект передбачає демонтаж та встановлення 1403 нових енергоефективних світильників із деміювання та закупівлю й монтаж нових LED-світильників із заміною кабельних ліній.

На сайті електронних закупівель «ProZorro» є декілька згадувань про цей проект: у травні торги не відбулися, у липні були скасовані через ймовірну дискримінацію учасників торгів.

«Згідно з п.2 і п.1 ст. 31 неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель, а саме: в тендерній документації зазначено про необхідність надання підтвердження досвіду у виконанні не менше трьох аналогічних договорів із будівництва, ремонту або реконструкції об’єктів вулично-дорожньої мережі за останні 3 роки (2015–2017 роки), що суперечить вимогам ч.2 ст. 16 Закону України № 922, а саме одним із кваліфікаційних критеріїв, згідно з законом, визначено наявність документально-підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору, тоді як у тендерній документації зазначено про надання 3-х договорів. Це може призвести до дискримінації учасників».

Джерело: Наше слово

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button