Суспільство

Жнива на Чернігівщині: усі райони «розпочали збирати хліб»

На сьогодні господарства всіх районів Чернігівщини вже долучилися до жнив.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

На сьогодні ранні зернові та зернобобові культури обмолочені майже на 17 % прогнозованих площ, і за середньої урожайності 43,9 центнера з гектара зібрано 210 тисяч тонн зерна, переважно озимої пшениці та ячменю.

Найвищі врожаї отримують хлібороби Ічнянського району – приблизно 58 центнерів на круг. Понад 50 центнерів становлять намолоти в господарствах Варвинського, Куликівського та Срібнянського районів.

Водночас щорські та козелецькі сільгоспвиробники вже взялися до збирання жита. ЦЖнива на Чернігівщині: усі райони розпочали збирати хлібією культурою цьогоріч в області засіяно понад 23,5 тисячі гектарів, що практично відповідає рівню минулого року.

Спеціалісти зазначають: темпи цьогорічних жнив значно вищі, ніж торік. За добу чернігівські аграрії молотять хліба на 9 тисячах гектарів. Відтак, вони впорали на 32 тисячі гектарів більше, ніж на цю дату торік. У господарствах, де значні посівні площі, збиральна техніка працює у дві і навіть три зміни, зокрема вночі.

Загалом на чернігівських полях під час збиральних робіт працюватимуть 1 120 зернозбиральних комбайнів, зокрема 200 залучатимуться з-за меж області. Угоди на 149 одиниць техніки на сьогодні сільгосппідприємствами вже укладені.

Ще статті по темі

Back to top button