Суспільство

Зима з чернігівцями не прощається

Відповідно до прогнозів вітчизняних метеорологів, у лютому майже по всій території України збережуться нічні морози, зокрема в північних і східних регіонах, а в Карпатах і поготів стовпчики термометра опустяться до -20-22 градусів і більше. До того ж, снігу випаде за місяць ще 30-35 см.

Особливо сильні снігопади очікуються з 12 по 18 лютого. Трохи потеплішає в Україні лише до кінця місяця.

Більшість метеосайтів попереджають про насування морозів до -25 градусів уночі. Щоправда, триватимуть вони недовго і будуть у північних областях. А по всій Україні перша хвиля холоду до -12-15 градусів зі снігопадами можлива вже 1-3 лютого, а з 6 по 10 число встановиться ясна морозна погода, температура знизиться до -20-22 вночі і -11-16 вдень.

Після цього почнеться поступове потепління – і друга половина місяця очікується більш комфортною, хоча й сльотавою. Стовпчик термометра підніметься до плюсової позначки, через що почнеться танення снігу.

Натомість народний синоптик Леонід Горбань наполягає, що найлютіші морози ще попереду.

«Зима цього року морозна та сніжна, не порівняти з двома попередніми. У лютому вона не закінчиться, нічних морозів варто очікувати до 25 березня, а середньодобова температура перейде в плюс лише після 15 березня. Що стосується лютого, то перша половина місяця буде сніжна, друга – ясна, з невеликою хмарністю. Випаде 30-35 см снігу, але в горах його може бути і більше», — каже Горбань.

Ще статті по темі

Back to top button