Суспільство

«ЗМІ все перекрутили». Атрошенко перекладає відповідальність за дискримінаційне висловлювання про трьох дітей

16 листопада пройшло оголошення переможців щорічної антипремії «Дискримінатор року – 2017».

Одним із номінантів на антипремію став чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який пропонує ввести в Україні демографічні політику та пропаганду, згідно з якими українці повинні мати мінімум трьох дітей, а інакше вважатимуться «хворими або неукраїнцями».

Чернігівський мер отримав перемогу в номінації «Язик мій – ворог мій» – за найбільш дискримінаційне висловлювання.

Оголошуючи «переможця» в номінації, співкоординатор Коаліції з протидії дискримінації в Україні Ірина Федорович зазначила, що кандидатура Атрошенка була подана в кількох заявках абсолютно різних людей.

Вона також розповіла, що ще на етапі номінування мер Чернігова зв’язався з організаторами конкурсу. Він сказав, що отримав запрошення, але на церемонію не приїде і просити вибачення теж не буде. За його словами, ЗМІ все перекрутили, а він просто дуже переживає за демографічну ситуацію в Україні.

«Проблема в тому, що в нас ані політики, ані державні службовці не розуміють відповідальності за свої слова. Вони вважають, що можуть сказати все, що завгодно. Образити кого завгодно, але їм за це нічого не буде», – зазначила Ірина Федорович.

Але вона наголосила, що «свобода слова не може ображати інших людей, не може використовуватись для дискримінації і для того, щоб просувати ненависть».

Джерело: Чернігівщина: події і коментарі

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button