Суспільство

Знатний будівельник хоче звести храм у Мені

Житель Мени Георгій Сова за роки своєї трудової біографії збудував людям понад 300 будинків. А нині клопочеться одним – звести б у Мені красуню-церкву.

З дитинства мати, яка була віруючою жінкою, вчила всіх своїх дітей і найменшого Георгія жити по-божому. Родина рано втратила батька, тож у колгосп на роботу хлопець почав ходити ще школярем.

А одного разу, коли в Мені почали зводити школу, придивився, як майстри працюють, і самому так схотілося.  Згодом будівництво стало справою життя.

«Люди знали мене як гарного будівельника і багатьом хотілося, щоб саме я мурував їхнє житло, Бувало, що вже з осені чергу створювали, у кого попереду робитиму весною. У Мені є вулиця, де всього дев’ять будинків стоять, сім із них – моєї роботи. А скільки всього збудував і в місті, і в районі – точно не знаю. До трьохсот ще рахував, а тоді збився й перестав», – згадує Георгій Гаврилович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розсипається старовинний храм

Георгій Гаврилович все життя ходив до церкви. Робить це і зараз – в неділю і на свята обов’язково. Бере активну участь у житті Свято-Георгіївської церковної громади Київського патріархату.

Нині чи не найбільша його турбота – допомогти у будівництві нового приміщення храму. Для отця Володимира він нині і порадник, і права рука на вже розпочатому будівництві. Бо ж такого досвіду, як у Гавриловича, ще треба пошукати – і будівельного, і життєвого.

Джерело: «Наше слово»

Ще статті по темі

Back to top button