Суспільство

Зросли штрафи за керування машиною напідпитку

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про посилення адміністративної відповідальності за водіння у нетверезому стані.

Глава держави впевнений, що завдяки підписаному Закону значно розширяться інструменти правоохоронців для наведення порядку на дорогах.

«Даю вам в руки цю «зброю» та інструменти. Впевнений, що я їх передаю в надійні, патріотичні, професійні та порядні руки», — зазначив Президент.

Відповідно до закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції», якщо водія затримали у нетверезому стані:

— 1й раз — штраф 10 тисяч 200 гривень і позбавлення права керування на 1 рік;

— 2й раз спіймали протягом того ж року що й перший раз — штраф 20 тисяч 400 гривень і позбавлення права керування до 3х років;

— 3й раз спіймали протягом того ж року що й перший раз — штраф 40 тисяч 800 гривень і позбавлення права керування до 10ти років.

Вживання водієм алкоголю або наркотиків після ДТП або після того, як ТЗ був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду призведе до накладення штрафу в розмірі 20 тисяч 400 грн або адміністративний арешт на строк 15 діб з позбавленням прав на три роки.

Ще статті по темі

Back to top button