Спорт

«Буревісник» дарує надію

Вже зовсім мало матчів залишається провести чернігівському волейбольному клубу «Буревісник – ШВСМ», який наразі намагається потрапити до квартету найкращих у вітчизняній чоловічій волейбольній Суперлізі, що дасть змогу у наступному етапі змагань поборотися за медалі цьогорічної першості.

У 12 турі чернігівці завітали в гості до Хмельницького, де мали б зіграти проти місцевого «Новатора».  Хмельницькі волейболісти є одними з безпосередніх претендентів на нагороди у цьому році.

Перший матч між цими двома суперниками розпочався за деякої переваги господарів майданчика, а отже і перший сет залишився за «Новатором», який переміг 25:19. Однак чернігівці вже у наступній партії змогли встановити «статус-кво», дотиснувши господарів наприкінці сету 25:21. Третя партія виявилася показовою – ніхто не хотів поступатися і тому на майданчику точилася рівна боротьба, розв’язка якої була відкладена на «більше-менше». І в цьому моменті фортуна посміхнулася саме «Буревіснику», який зміг вийти переможцем з рахунком 26:24.

Вочевидь, волейболісти з Хмельницького віддали дуже багато сил у попередніх партіях, а тому знайти у собі резерви на четвертий сет вони вже так і не змогли. Боротьби в ньому так і не вийшло, а тому ця партія стала заключною у матчі. Чернігівці досить легко довели свою перевагу з рахунком 25:18. І саме «Буревісник» зумів додати до своєї скарбнички такі вкрай важливі три очки.

На матч проти чернігівського клубу у наступний ігровий день волейболісти «Новатора» вийшли з бажанням довести, що програш у попередньому протистоянні був помилковим.

Чернігівці, хоча й були налаштовані знову дати бій господарям, проте одного бажання виявилося замало. За майже рівної боротьби у матчі, нашим хлопцям так і не вдалося виграти бодай сет. Усі три партії були програні «Буревісником». Спочатку «Новатор» не дав жодного шансу наблизитись до себе у першій партії, перемігши 25:18, а потім і у наступних двох не став спокушати долю, вигравши 25:21 та 25:22.

«Новатор» (Хмельницький) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 1:3 ( 25:19, 21:25, 24:26, 18:25)

«Новатор» (Хмельницький) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 3:0 (25:18, 25:21, 25:22 )

Розділивши залікові бали у дванадцятому турі з хмельницьким «Новатором», чернігівський «Буревісник – ШВСМ» зміг піднятися у турнірній таблиці на п’яту сходинку, набравши 31 очко. До заповітної, четвертої сходинки, яка гарантує продовження участі у боротьбі за нагороди у наступній стадіїї змагань, чернігівців відділяють всього 2 очка. До завершення першої частини чемпіонату залишається всього два тури, а тому й боротьба за них також загострюється.

В передостанньому турі 24 та 25 лютого чернігівський «Буревісник» на своєму майданчику прийматиме дуже іменитого суперника – харківський «Локомотив», який вже забезпечив собі другу сходинку у турнірній таблиці, а тому, можливо, виставить на гру в Чернігові гравців з молодіжного складу, що, звичайно, допомогло б нашим волейболістам.

16810035_687304998109037_2113236884_o

Ще статті по темі

Back to top button