Спорт

«Буревісник» стає лідером змагань

 У місті Лубни пройшов перший тур другого етапу змагань у волейбольній Суперлізі. Чернігівський «Буревісник – ШВСМ» разом із ще трьома волейбольними клубами на цьому етапі змагань з’ясовують між собою остаточний розподіл місць із 5-го по 8-ме в цьогорічних змаганнях.

Матч першого ігрового дня «Буревісник – ШВСМ» проводив проти місцевого «Фаворита». Протистояння в цьому матчі було доволі напруженим, адже переможця в матчі довелося виявляти за підсумком п’яти партій. Першу та третю партії до свого активу занесли чернігівські волейболісти, а ось у другій і четвертій – перемогу святкували господарі майданчика. І лише в додатковій, короткій, партії «Буревіснику» вдалося дотиснути своїх суперників із рахунком 15:12.

«Буревісник — ШВСМ» (Чернігів) – «Фаворит» (Лубни) – 3:2 ( 25:19, 23:25, 25:20, 21:25, 15:12 )

Наступного ігрового дня чернігівці зустрілись на майданчику з дніпровським «Дніпром». І в матчі проти цього суперника також був зафіксований рахунок, ідентичний матчу попередньому. Знову ж таки п’ять партій знадобилося суперникам для виявлення переможця матчу. Проте в цьому протистоянні саме «Буревісник» перебував у статусі тих, хто наздоганяє, адже і першу, і третю партії чернігівські волейболісти програли. А ось на вирішальний п’ятий сет більше сил залишилось саме у «сіверських» волейболістів. «Буревісник» у вирішальній партії доволі легко переміг дніпрян із рахунком 15:9.

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Дніпро» (Дніпро) – 3:2 ( 16:25, 25:19, 22:25, 25:21, 15:9 )

У заключному матчі першого туру між чернігівським «Буревісником – ШВСМ» і харківською «Юракадемією» мав визначитись проміжний лідер змагань, адже обидві команди до очної зустрічі мали по 7 очок після двох матчів. Харків’ян вистачило лише на першу партію, в якій вони на тай-брейку перемогли з рахунком 29:27. А ось у наступних трьох саме чернігівці диктували свої умови гри на майданчику. «Буревісник» зумів нав’язати свою гру супротивнику, перемігши в підсумку з рахунком 3:1.

«Юракадемія» (Харків) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 1:3 ( 29:27, 19:25, 21:25, 14:25 )

Таким чином, саме чернігівський «Буревісник – ШВСМ» став одноосібним лідером змагань після першого туру, набравши 10 очок. Наступний тур пройде з 24 по 26 березня в Харкові.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button