Спорт

«Буревісник» зберігає інтригу до останнього туру

24 та 25 лютого на майданчику ЧДПУ ім.Т.Г.Шевченка свої чергові поєдинки провела головна чоловіча волейбольна команда нашої області – чернігівський «Буревісник – ШВСМ».

У рамках передостаннього, 13-го, туру національної волейбольної Суперліги в гості до Чернігова завітали дуже імениті гості з харківського «Локомотива». Свої завдання, поставлені на перший етап змагань, гості зі Слобожанщини вже виконали, займаючи другу сходинку в турнірній таблиці, а тому в Чернігові могли дозволити собі певні експерименти зі граючим складом.

На перший матч чернігівський «Буревісник» вийшов із великим бажанням дати бій своїм більш досвідченим гостям із Харкова. Однак початок гри залишився в активі саме «Локомотива», що зумів виграти першу партію з рахунком 25:19. а ось у другому сеті інтрига про переможця зберігалася до самого кінця. І лише в кінцівці партії більш зібраними виявилися знову ж таки харків’яни, які дотиснули «Буревісник» з рахунком 25:23. Хоч як намагалися чернігівці виграти бодай партію в цьому матчі, проте і третій сет вийшов повністю ідентичним сету попередньому. З таким же рахунком 25:23 «Локомотив» виграв партію і з «сухим» рахунком матч загалом.

Другий ігровий день повинен був дати відповідь на запитання, чи зможе «Буревісник» втрутитись у боротьбу за потрапляння до квартету найкращих, які надалі розіграють нагороди цьогорічної першості в Суперлізі. І чернігівці виправдали сподівання своїх вболівальників, які прийшли підтримати улюблену команду. Перша партія другого матчу пройшла вже за переваги господарів майданчика: «Буревісник» зумів впевнено перемогти з рахунком 25:20. А ось у другому сеті вже «Локомотив» зміг відновити паритет у матчі, схиливши терези на власну користь – 25:21.

Певні «гойдалки» були і надалі: якщо у третій партії чернігівські волейболісти просто «змели» своїх супротивників із рахунком 25:15, а у четвертій – вже «Локомотив» просто «не помітив» команди господарів майданчика, більш ніж переконливо перемігши 25:11. Доля двох залікових балів вирішувалася в додатковій короткій партії. І ось тут варто віддати належне самовідданості гравців чернігівського «Буревісника», які зуміли виграти 15:11, таким чином здобувши важливі залікові бали до своєї скарбнички.

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Локомотив» (Харків) – 0:3 ( 19:25, 23:25, 23:25 )

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Локомотив» (Харків) – 3:2 ( 25:20, 21:25, 25:15, 11:25, 15:11 )

Здобувши чергові два залікові бали чернігівський «Буревісник – ШВСМ» набирає 33 очки та залишається на п’ятій сходинці в турнірній таблиці. За тур до завершення основної частини чемпіонату від заповітного четвертого рядка чернігівців відділяють 4 бали. В останньому турі все залежатиме від гостьових матчів нашої команди проти дніпровського «Дніпра». Матчі між цими двома суперниками пройдуть 3 та 4 березня.

16990212_691625511010319_491677919_o

Ще статті по темі

Back to top button