Спорт

Чернігівець Сергій Семенов – срібний призер Чемпіонату світу з літнього біатлону

«Срібний» успіх юніорів повторила головна команда.

У драматичній змішаній естафеті на літньому чемпіонаті світу з біатлону в Отепяя збірна України завоювала срібну нагороду, хоча до останнього вогневого рубежу зберігала шанси і на золото, повідомляє офіційний сайт федерації біатлону України.

Як і в гонці юніорів, лише дві збірні зуміли в естафеті обійтися без штрафних кіл. І знову серед них виявилася команда Фінляндії, яка, посилившись лідером команди Кайсою Макаряйнен, зуміла перетнути фінішну лінію першою! Причому перемогу фінській команді приніс успішний виступ чоловічої половини естафети.

Збірна України знову була на виду протягом всієї гонки, лише одного разу, після промахів Юлії Джими на першому рубежі, опустившись в середину проміжного протоколу. Але потім і сама Юля, і Олена Підгрушна, яка бігла на другому етапі, вирівняли ситуацію і підняли команду в першу трійку.

Відставання від лідерів було не великим, тому, з огляду на найсильніший склад нашої збірної, були всі шанси боротися за перемогу. Але, на жаль, і Сергія Семенова, і Дмитра Підручного підвела стрільба стоячи, на якій наші хлопці не зуміли впоратися з вітром і заробили по колу штрафу кожен.

В результаті Підручний фінішував другим, відставши від переможців трохи більше ніж на хвилину. Третьою стала збірна Польщі, яка обійшлася без штрафних кіл, але відпрацювала на рубежах з великою кількістю запасних патронів.

Кращу стрільбу дня продемонстрували спортсмени зі Словаччини (6 запасних патронів і коло штрафу), але при низькій швидкості вони фінішували лише п’ятими через 4 хвилини після фінської збірної.

Сьогодні на літньому чемпіонаті світу в Отепяя пройдуть спринти у юніорок, юніорів, жінок і чоловіків.

семенов

Ще статті по темі

Back to top button