Спорт

Чернігівка Оксана Рябова завоювала бронзу з ультратрейлу в Китаї (Фото)

18-19 листопада в китайському місті Тенгчонг (Tengchong), провінція Юннань, поруч із кордоном держави М’янма, проходив ультратрейл Mt.Gaoligong Ultra (біг по гірській місцевості).

Гонка проходила на висоті 1260-2700 м.

У забігу брали участь понад 50 спортсменів, серед яких 13 – представниці прекрасної половини людства.

Україну на цих змаганнях представляли лише дві особи: Б.Оніщенко та чернігівка Оксана Рябова. Оксана пробігла з результатом 34 години і 6 хвилин і зайняла 3-тє місце!

Довідка:

Оксана Рябова – легкоатлетка родом із Чернігова. Бігом почала займатися ще в дитинстві. У 1992 році у віці 3-х років брала участь у міжнародному легкоатлетичному пробігу до 1 300-річчя міста. Уже тоді, пробігши 5 кілометрів, вона змогла вразити суддів і глядачів своєю витривалістю та силою характеру, за що була нагороджена спеціальним призом.

Протягом останніх двох років Оксана вирішила присвятити себе «трейлам» і всерйоз зайнялася бігом по пересіченій місцевості на напівмарафонські, марафонські й ультрамарафонські дистанції.

Оксана Рябова поділилася своїми враженнями про китайські перегони та розповіла про насичений шлях до перемоги в Тенгчонгу: «Ця осінь вийшла знаковою, в кінці вересня виграла 55-кілометровий трейл у Буковелі», а вже «за чотири тижні була 4-ю на 116-кілометровому трейлі в Туреччині».

Результатом такого напруженого змагального режиму стало 3-тє місце на ультрамарофоні завдовжки 168 км. «Це було захоплююче і важко, особливо останні 18 км, — згадує наша спортсменка. — Емоції захопили на фініші».

Джерело: Sports «Che»

Ще статті по темі

Back to top button