Спорт

Чернігівська прем’єр-ліга зацікавлена у розвитку обласного футболу

Незабаром стартує новий сезон у чернігівській прем’єр-лізі з футболу. Головна мета, яку ставить перед собою прем’єр-ліга, дати шанс молодим футболістам показати свої можливості і продовжити свої виступи на професійному рівні, а також підвищити рівень розвитку футболу в області.

 Про це сьогодні, 20 травня, під час прес-конференції розповіли організатори змагань.

Не для кого не є секретом, що взаємовідносини між обласною федерацією футболу та чернігівською прем’єр-лігою з футболу дуже складні. Два роки тому була створена прем’єр-ліга, яка об’єднала команди, що прагнули грати у чесному чемпіонаті та уникати навколофутбольних скандалів.

«Ми прагнемо залишити на плаву міцні колективи — чернігівський ЮСБ, корюківський «Авангард». Адже вони з різних причин відмовилися виступати у чемпіонаті області. Головне, щоб футболісти продовжили займатися своєю улюбленою справою і отримували за це гідну винагороду», — наголосив директор чернігівської прем’єр-ліги Юрій Надточій.

Приємною звісткою для вболівальників стала новина про відродження команди дублерів чернігівської «Десни». У новому сезоні «Десна-2» під керівництвом Сергія Бакуна виступатиме в складі чернігівської прем’єр-ліги з футболу.

«Дуже добре, що керівництво знайшло можливості та кошти створити «Десну-2». Молодим футболістам необхідна ігрова практика. Це допоможе їм швидше перейти з юнацького футболу у дорослий, а також шанс потрапити у головну команду області», — розповів тренер «Десни-2» Сергій Бакун.

Виявляється, що на перепоні розвитку чернігівської прем’єр-ліги стоїть обласна федерація футболу. Так вважає головний тренер ЮСБ Вадим Постовий: «Є невелика група людей, які не можуть знайти спільну мову з обласною федерацією. Коли тебе постійно обманюють, то як можна їм довіряти? Вони намагаються нам заважати і встромляти палиці у колеса. Навіщо це робити? Займайтеся своїми справами, а у чужі лізти не треба».  

Незважаючи на суперечності між обласною федерацією та чернігівською прем’єр-лігою, Юрій Надточій наголосив, що потрібно припинити чвари і розвивати футбол на Чернігівщині. Бо від цього буде залежати професійний ріст місцевих футболістів.

У новому сезоні участь в чернігівській прем’єр-лізі візьмуть шість команд, які зіграють два кола, а потім у фінальній частині розіграють призові місця. Переможець отримає звання чемпіона та грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень.

 

 

 

 

Ще статті по темі

Back to top button