Спорт

Чернігівські «Дракони» заполонили річку Стрижень (Фото)

Попри дощову погоду, в Чернігові на річці Стрижень у районі Красного мосту відбулися чергові змагання «ЗОЛОТИЙ ДРАКОН 2017».

Це  вже сьомі змагання серед школярів і керівництва міста. Треба сказати, що на змагання цього разу завітали учні 7-9 класів 32-х загальноосвітніх навчальних закладів, директори шкіл, депутати міськради.

магання відкрили голова облдержадміністрації Валерій Куліч і заступник міністра молоді та  спорту Олександр Ярема.

Звертаючись до учасників змагань, організатор перегонів, президент Федерації з веслування на човнах «Дракон», директор ДЮСШ № 1 управління освіти Чернігівської міської ради Сергій Романчук наголосив, що «сьогодні у нас не просто змагання, це відбір кращих команд на  Чемпіонат України, який пройде в Києві. Переможці українських стартів поїдуть змагатися до Франції на  Чемпіонат Європи. Зважаючи на те, що ми два роки поспіль займаємо перші місця в Україні, у нас є шанс на чергову перемогу».

Одеська федерація спорту і цього року надала нам човни для змагання. На змагання завітав також двократний Олімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро і Лондона Юрій Чабан. Окрім учнів, на старт також вийшли команди депутатів міськради, команда директорів шкіл, представники партії, спортсмени-веслувальники.  У кожному заїзді змагалися по три команди, а всього було 35 команд, це не беручи до уваги на керівників.

Журі ретельно фіксувало результати змагань, і шість кращих команд продовжили змагатися в групі «А» (1-3 місце) та групі «Б» (4-6 місце). До фіналу «А» ввійшли команди ЗОШ № 33, 18, 5. До фіналу «Б» увійшли команди ЗОШ № 24, 12, 2. За результатами змагань перше місце посіла команда учнів ЗОШ № 33, друге – ЗОШ № 18, а третє місце дісталося учням ЗОШ № 5.

За результатами змагань школи 33,18 та 5 автоматично стали кандидатами у збірну команду нашого міста на Чемпіонат України. У середу, 17 травня, о 18-00 вже розпочнуться тренування з підготовки до змагань, які відбудуться 23 червня у Києві. Тож попереду в переможців ще потужні тренування, щоб захищати на спортивній арені нашу Чернігівщину.

Фоторепортаж та текст Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button