Спорт

Чернігівські спортсмени відзначилися на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування на лижах

Чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки) зі спортивного орієнтування на лижах у с. Реутинці, Кролевецького району, Сумської області відбувся у період з 21 по 25 грудня 2017.

У чемпіонаті взяли участь понад 160 учасників, які представляли 17 команд. Команда Чернігівської області (основний склад із Бахмацького району) зайняла 5 місце, всього одним очком поступившись команді Харківської області – 4 місце, та 33 очками програвши господарям змагань – команді Сумської області – 3 місце. Перемогу ж святкували команди м. Києва й Київської області.

Про це ЧЕline повідомили у департаменті сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

В особистому заліку спортсмени нашої команди 19 разів підіймалися на п’єдестал пошани, зокрема:

Сидоренко Василь в індивідуальних гонках посів друге та перше місця на середній дистанції та у спринті серед чоловіків;

Ровний Іван в індивідуальних гонках посів друге та перше місця на середній дистанції та у спринті серед юнаків до 18 років, а також в естафетній гонці спільно зі своїм тренером А.М. Журавлем виборов третє місце серед дорослих спортсменів;

Ціленко Максим тричі зійшов на третю сходинку п’єдесталу пошани у групі юнаків до 18 років;

Несук Вадим зайняв 2 місце у спринті та спільно з Максимом Трубенком – друге місце в естафеті серед юніорів до 20 років;

Стадник Ярослав у естафетній гонці з Максимом Ціленком зайняв третю позицію серед юнаків до 18 років.

У своїх групах на п’єдестал сходили подружжя Журавель Надія Василівна та Микола Дмитрович, які своїм прикладом доводять, що спорт – це діяльність у будь-якому віці.

Тренер-викладач Бахмацької ДЮСШ А.М. Журавель зайняв 2 місце серед чоловіків у спринті та спільно з І. Ровним – третє в естафетній гонці. Зовсім трохи не вистачило Трубенку Максиму, Рябенку Олександру та Хільченку Івану, щоб дістатися призових місць в особистих гонках, проте суперники виявилися трохи швидшими, тож довелося зайняти місця поза п’єдесталом (4-те і 5-те).

За результатами змагань (І етап відбору) попередньо формується команда для участі в міжнародних змаганнях 2018 року. Так, усі шанси представляти Україну в складі збірної на чемпіонаті світу серед юніорів мають Несук Вадим і Трубенок Максим, на чемпіонаті Європи серед юнаків до 17 років – Ровний Іван, Ціленко Максим, на чемпіонаті світу серед студентів – Сидоренко Василь і Несук Вадим.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button