СпортФК "Десна"

«Десна» не залишила каменя на камені від «Скали»

Чернігівська «Десна» у 28-му турі Першої ліги Чемпіонату України з футболу завдяки дублям Левана Арвеладзе і Володимира Лисенка розгромила стрийську «Скалу» (2:5).

Для підопічних Олександра Рябоконя виїзд до Стрия не вважався легкою прогулянкою, адже «Скала» добре грає в рідних «стінах» і бореться до останнього.

«Десні» протистояла молода команда, середній вік якої не перевищує 19 років, тому, попри зливу і мокрий газон, матч очікувався дуже цікавим і бойовим.

Стартові склади обох команд майже не змінилися з минулого туру – Роман Гнатів випустив на поле найсильніших гравців, які є в заявці «Скали», а от Олександр Рябоконь після невдачі з Сумами змінив одразу чотирьох гравців – замість Кірієнка, Бовтрука, Щедракова і Коваленка вийшли Лисенко, Коберідзе, Волков і Мостовий.

Від самого початку гри «сіверяни» одразу підтвердили статус фаворита. Вже на 4-й хвилині «Десна» заробила небезпечний штрафний біля воріт «Скали», а Леван Арвеладзе майстерно виконав стандарт і відкрив рахунок у матчі — 1:0.

Швидкий гол подіяв на «Десну» вражаюче. Підопічні Олександра Рябоконя відчули значну перевагу і могли забити вдруге. Голкіпер «Скали» Герич невдало вибив м’яч і влучив у Мостового, від якого той летів у порожні ворота, але в останню мить Роман витягнув футбольну сферу з-під поперечини.

«Десна», контролюючи перебіг гри, несподівано пропустила гол у власні ворота та перервала «суху» серію. Білоус виконав навісну передачу, а захисники не вгледіли за Ісаєвим, який вистрибнув вище за всіх і зрівняв рахунок — 1:1.

Після пропущеного голу «Десна» віддала ініціативу господарям, які мали достойний вигляд на тлі лідера. «Скала» намагалася будувати свої атаки через фланги, тому роботи центральним захисникам «сіверян» вистачало.

Проте вже в середині першого тайму «Десна» нагадала, хто є фаворитом у матчі. Арвеладзе відкотив м’яч Лисенку, а Володимир з лінії штрафного майданчика гарматним ударом влучив у стійку. Як виявилось, це було затишшя перед бурею. За мить Картушов розкішним ударом із 25 метрів подвоїв рахунок — 2:1.

На цьому «сіверяни» не зупинилися. Екс-гравець «Скали» Леван Арвеладзе нав’язав боротьбу захисникам у штрафному майданчику і був зупинений не за правилами. Арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Вирок судді виконав сам постраждалий — чітко розвівши м’яч і голкіпера по різних кутах — 3:1.

Пропустивши третій м’яч, молода команда із Стрия зовсім «попливла». Мостовий навісив у штрафний майданчик, Герич невдало вийшов із воріт, а Лисенко головою вколотив м’яч у порожні ворота — 4:1.

Під кінець першого тайму «Скала» влаштувала «Десні» міні-штурм воріт. Спочатку Челядін із штрафного перевірив на пильність Махновського, а потім господарі виконали три поспіль кутових, однак стандарти не принесли їм жодної користі. Команди пішли на перерву за значної переваги чернігівців.

Другий тайм розпочався із атак «Десни». На 52-й хвилині «сіверяни» забили черговий гол у ворота «Скали». Лисенко виграв верхову боротьбу, пробив головою, Герич відбив м’яч перед собою, однак Володимир був першим на добиванні — 5:1.

Інтригу у матчі було знято. «Десна» впевнено контролювала хід поєдинку і могла забивати ще. Господарі, попри розгромний рахунок, намагалися біля власних воріт не відсиджуватися.

На 60-й хвилині дісталося Мостовому, Андрій прийняв на себе удар зі штрафного. Футболіст «Скали» влучив півзахиснику у голову, але Мостовий зміг продовжити гру.

Далі події на полі розгорталися неквапливо. З 60-ї по 70-ту хвилину обидві команди обмінялися ударами. Спочатку Фаворов спіймав м’яч на ногу і пробив вище воріт, а потім уже Поручинський пробив поруч із стійкою воріт «Десни».

По-справжньому насиченим видався останній відрізок у матчі. На 78-й хвилині Герич двічі здійснив сейв і врятував свою команду від шостого голу. А через дві хвилини Арвеладзе не використав вихід віч-на-віч із голкіпером і пробив прямісінько у Герича.

У компенсований арбітром час «Скала» всіма силами пішла вперед, прагнучи скоротити рахунок. Маляренко заробив кутовий, Антонів пробив головою, Махновський вибив м’яч кулаками, який знову потрапив до Антоніва, захисник зробив передачу на Герега, а нападник першим дотиком переправив круглого у ворота — 2:5.

Отримавши неприємний ляпас на останніх секундах гри, «Десна» організувала фінальну контратаку, яку завершував Фаворов, але Герич вкотре врятував свою команду від пропущеного голу.

«Десна» розгромила «Скалу» і реабілітувалася перед власними вболівальниками, які приїхали до Стрия підтримати улюблену команду. Свою наступну гру «Десна» зіграє 8 травня на столичній «Оболонь-Арені». Суперником «сіверян» буде «Гірник-Спорт» із Горішніх Плавнів.

Стрий. Стадіон «Сокіл».

Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород)

«Скала» – «Десна» — 2:5

«Скала»: Герич, Альохін, Баранов, Челядін, Ісаєв (Маляренко, 62), Стасюк, Білоус, Поручинський, Бровко (Герег, 75), Кміть (Черепущак, 54), Антонів.

«Десна»: Махновський, Фаворов, Братков, Мельник, Чорноморець, Коберідзе, Арвеладзе (Солдат, 82), Мостовий, Лисенко, Волков (Коваленко, 77), Картушов (Банасевич, 73).

Голи: Ісаєв, 13, Герег, 90+3 – Арвеладзе, 4, 31 (з пенальті), Картушов,26, Лисенко, 35, 52.

Попередження: Антонів, 31, Поручинський, 55, Бровко, 68.

Джерело: ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button