Спорт

«Десна» у важкому поєдинку переграла «Нафтовик-Укрнафту» (Фото)

Завдяки єдиному голу новачка Волкова чернігівська «Десна» обіграла охтирський «Нафтовик-Укрнафту» у 2 турі першої ліги Чемпіонату України з футболу.

Перший домашній матч у новому сезоні «Десна» була змушена проводити на нейтральному полі. У зв’язку з реконструкцією стадіону імені Гагаріна «сіверяни» приймали «Нафтовик-Укрнафту» на столичній «Оболонь-Арені».

Без підтримки «Десна» не залишилася. До Києва приїхала ціла група відданих фанатів, які стали надійною опорою на стадіоні для чернігівських футболістів.

«Десна»: Махновський, Мельник, Максименко, Чорноморець, Сухомлінов, Коберідзе, Бовтрук (Чепурненко, 67), Мостовий, Картушов, Волков (Щедраков, 80), Філіппов (Банасевич, 87).

«Нафтовик»: Данкович, Бояринцев, Власюк, Зайчук, Войцеховський (Лозовий, 46), Циколія, Передистий, Піднебенний, Г. Пасіч (Є. Пасіч, 78), Арвеладзе, Черній (Вечтомов, 57).

На старті поєдинку «Десна» дала зрозуміти супернику, що гратиме на максимальний результат. Уже на 3-й хвилині Картушов скористався помилкою захисника і з гострого кута пробив у руки голкіперу. Через декілька хвилин новачок чернігівців Мостовий міг зі штрафного відкрити рахунок у матчі, але його потужний удар воротар перевів на кутовий.

«Нафтовик-Укрнафта» відповів лише двома штрафними. Але вони жодної загрози для чернігівців не становили. У першому випадку м’яч пролетів повз ворота, а у другому «шкіряного» запустили понад воротами.

Гол у ворота гостей почав назрівати вже на 18-й хвилині. Філіппов віддав ідеальну передачу на Волкова, а півзахисник пробив вище воріт. Але від долі не втечеш. Євген Картушов виконав подачу з правого флангу у штрафний майданчик «нафтовиків», Данкович помилився на виході з воріт і випустив м’яч, першим на добиванні був Волков, який і відкрив рахунок — 1:0.

Після забитого голу на полі спостерігалась рівна боротьба. Вечірня спека вплинула і на перебіг гри. Футболісти обох команд робили незначні паузи у грі, щоб попити води. Однак у першому таймі вболівальники на «Оболонь-Арені» більше голів так і не побачили.

У другій половині гри «Нафтовик-Укрнафта» заволодів відчутною перевагою. «Десна» закрилася на власній половині поля й обрала захисну тактику з гострими контратаками.

Гості будь-якою ціною намагалися зрівняти рахунок. Нападник «Нафтовика-Укрнафти» Черній мав нагоду двічі відзначитися у воротах «Десни», але його удари були неточними. Господарі відповіли лише ударом Мельника. Капітан «сіверян» пробив точно у руки голкіперу.

Ближче до кінця матчу «Нафтовик-Укрнафта» пішов на фінальний штурм воріт господарів, але наштовхнувся на оборонні редути «сіверян». Чернігівці майже у повному складі оборонялися на своїй половині поля. На 80-й хвилині голкіпер «Десни» вчасно вийшов із воріт і ліквідував вихід віч-на-віч із Арвеладзе.

Через п’ять хвилин «Десна» могла забити вдруге і розвіяти інтригу в матчі. Філіппов у боротьбі із захисниками примудрився з розвороту пробити у кут воріт Данковича, але голкіпер врятував свою команду від неминучого голу.

13874773_1774161936164387_447626110_n

У компенсований арбітром час «Нафтовик-Укрнафта» намагався врятувати поєдинок, однак чернігівці втримали мінімальну перемогу над суперником.

 

«Була важка гра, багато боротьби. Ніхто не хотів поступатися. На гру вплинула неймовірна спека, але добре те, що добре закінчується. Створили моменти і перемогли», — поділився своїми враженнями від гри асистент головного тренера «Десни» Олександр Приходько.

13874680_1774160776164503_314350033_n

«Сьогодні мені хлопцям немає за що дорікнути. За такої спеки вони виконали величезний обсяг роботи.

Було бажання, але забракло майстерності», — прокоментував дії своїх підопічних головний тренер команди «Нафтовик-Укрнафта» Володимир Книш.

Свою наступну гру чернігівська «Десна» зіграє 5 серпня в Черкасах. Суперником деснянців буде місцеве «Дніпро».

Ще статті по темі

Back to top button