Спорт

Ігор Ушарук: Десна проведе другий тренувальний збір у Туреччині

– Ігоре Миколайовичу, чернігівська команда повернулася з першого навчально-тренувального збору, який проходив у Білорусі. Розкажіть більш докладно про перші збори в 2017 році.

– 15 січня команда зібралася в Чернігові, де провела плановий медогляд і кілька тренувань на стадіоні імені Гагаріна. А вже 21 січня ми вирушили до столиці Білорусі. Спочатку планувалося, що в Мінську братимемо участь у міжнародному турнірі, але в організаторів змінилися плани, тому ми провели низку товариських матчів.

Попри те, що на зборах результат не має ключового значення, все одно приємно відзначити, що Десна не програла жодного матчу. Дві нічиї та дві перемоги – такий наш доробок на перших зборах.

— У заключному матчі ви обіграли одного з лідерів білоруського футболу та учасника єврокубків – Шахтар (Солігорськ).

– Так, приємно обіграти такого іменитого суперника. До того ж, варто зазначити, що, крім рахунка, ми показали й достойну гру. Перший тайм міг закінчитися 1:1, але вже на останній хвилині ми забили м’яч – Кірієнко (перебуває на перегляді) реалізував вихід один на один із воротарем.

А вже на початку другого тайму ми знову забили – Філіппов скористався непорозумінням між захисником та воротарем і забив третій м‘яч. Хоча гол у наші ворота в кінці поєдинку був не обов’язковий, можливо, хлопці трішки розслабилися, а, можливо, дається взнаки, що команда лише втягується в сезон.

– Як загалом можете оцінити збори в Білорусі?

– Можу відзначити лише позитив – для команди були створені всі умови, як в ігровому, так і в побутовому плані. Поля в Мінську високої якості, всі з електропідігрівом, газони останнього покоління.

– Команда вже повернулася до України і готується до другого збору, де він буде проходити?

– 29 січня вранці ми повернулися додому, гравці отримали два дні вихідних, а вже 31 числа ввечері ми вирушаємо до Харкова, звідки вирушимо на закордонні збори до Туреччини.

– Десна вперше у своїй історії готуватиметься до весняної частини сезону в Туреччині. Чому вибрали саме турецький берег?

– Перед командою ставляться серйозні завдання, відповідно, й умови для неї мають бути створені відповідні. Президент нашого клубу зацікавлений у розвитку футболу на Чернігівщині, тому виділяє значні кошти на клуб, і збори в Туреччини є логічним продовженням стратегічного плану розвитку. Крім того, команда отримала нове екіпірування, причому повністю – від кросівок до головних уборів. Зважаючи на нинішню ситуацію в українському футболі, такі дії можуть лише радувати.

– Вже відомо, з ким команда буде грати в Туреччині?

– В Анталії ми будемо 18 днів, тому ще не всі суперники відомі, ведемо перемовини. Але вже точно можу сказати, що один матч проведемо з представником грузинського чемпіонату, а інший – з командою з чемпіонату Румунії. Більш докладно зможу розповісти вже після прибуття до Туреччини.

– Десна підписала контракт лише з Леваном Арвеладзе, чи будуть ще придбання?

– У нас на прикметі є кілька гравців, які могли б посилити склад Десни, однак на сьогодні можна говорити лише про Арвеладзе. Леван – вже офіційно гравець Десни, але придбання ще будуть, і про них стане відомо вже найближчим часом.

– Рудольф Сухомлинов мав повернутися з оренди в Зугдіді, а у Максима Банасевича, навпаки, закінчився термін оренди в Чернігові. Яка доля чекає цих гравців?

— Сухомлинов вирішив продовжити кар’єру в Грузії й веде перемовини з одним із провідних грузинських клубів. А що стосується Банасевича, то він поїде з Десною на збори до Туреччини, після чого й буде прийняте остаточне рішення щодо Максима.

Джерело: Десна

 

Ще статті по темі

Back to top button