Спорт

Крок до мрії: у Чернігові змагалися авіамоделісти (Фото)

Завжди, коли сонечко вже повертає на весну, юні авіамоделісти починають свої перші старти. А починають вони з маленьких, дуже легеньких, кімнатних моделей. Шановні, це не просто ради забави, це перші кроки до майбутнього, до справжніх польотів. Оці перші кроки формують у наших гуртківців поняття про авіамоделі та етапи їх виготовлення.

Звісно, для того, щоб виготовити ту чи іншу модель, ви повинні мати спеціальні знання та поняття. Ось саме для цього і працюють гуртки технічної творчості під керівництвом досвідчених педагогів і тренерів на базі станцій юних техніків, при школах та центрах технічної творчості.

Цього разу любителі політати та позмагатися, а їх приїхало аж 48 осіб, зібралися в Чернігові на базі спортивної школи. Завітали на змагання, звісно, з Коропа, батьківщини Кибальчича, Семенівки, Городні, Сновська, Ніжина, Прилук та обласного центру. Змагання є змагання. Кращих визначала судівська колегія.

Переможці та призери обласних відкритих змагань учнівської молоді з авіамодельного спорту «Мирне небо України» (вільнолітаючі моделі у приміщенні) 2017 р. у різних класах моделей літаків – Товкало Максим – І місце, Лєпілін Дмитро – ІІ місце, Отрош Максим – ІІІ місце, вихованці Коропського Центру дитячої та юнацької творчості.

Мативієнко Данило – І місце, Макаренко Владислав – ІІ місце, Кириєнко Кирило – ІІ місце, Сизик Владислав – ІІ місце, вихованці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Ільїнчик Андрій – ІІІ місце, вихованець Менської станції юних техніків.

А командні місця визначились так:

І командне місце посіли юні авіамоделісти Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді;

ІІ командне місце – Менська станція юних техніків, а ІІІ місце дісталося Коропському Центру дитячої та юнацької творчості.

Фоторепортаж та текст Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button