Спорт

«Легенда» — бронзовий призер чемпіонату України

Свій останній офіційний поєдинок у цьому сезоні провела чернігівська «Легенда-ШВСМ».

У заключному, чотирнадцятому, турі чемпіонату України з футболу серед жіночих команд наші дівчата на стадіоні «Текстильник» приймали команду «Пантери» з міста Умань.

Цей матч вже не міг аж ніяк вплинути на турнірне становище обох команд, оскільки до очного протистояння як «Легенда», так і «Пантери» стали недосяжними для своїх прямих конкурентів.

Гра в Чернігові вкотре довела різницю в ігровому класі виконавців у складі суперників. «Легенда» весь матч тримала в напруженні оборонні редути гостей з Умані та раз-у-раз змушувала останніх помилятися.

На користь саме нашої команди красномовно свідчить рахунок на табло, який був зафіксований по закінченню матчу – 5:0. І на такій мажорній ноті «Легенда» закінчила свої виступи в сезоні 2016 року, завоювавши «бронзові» нагороди цьогорічної першості та ставши фіналістками Кубка України.

А ось у Харкові між двома місцевими командами було розіграно чемпіонство країни. За «золоті» медалі в «дербі» боролися харківські «Житлобуд-2» та «Житлобуд-1».

Лише перемога давала змогу останнім випередити своїх супротивниць, тому і матч видався доволі напруженим. Гра проходила на зустрічних курсах, і жодна з команд не грала від оборони.

Уже на восьмій хвилині матчу колишня чернігівка, а нині гравець «Житлобуд-2» Олена Ходирєва відкрила рахунок у матчі. А ще через вісім хвилин її партнерка по команді Вероніка Андрухів подвоїла перевагу господарів цього матчу.

Проте ще до перерви «Житлобуд-1» зміг скоротити відставання від своїх супротивниць, забивши на 34-й хвилині гол із пенальті, який вдало виконала Єлизавета Костюченко. А вже на початку другого тайму рахунок на табло знову став рівним.

Своїх суперниць на 53-й хвилині змогла засмутити Юлія Шевчук. Однак, хоч як намагалися гравці «Житлобуд-1» вирвати перемогу у цьому важливому протистоянні, до фінального свистка арбітра рахунок у матчі так і не змінився.

І саме рахунок 2:2 дав можливість харківському «Житлобуд-2» зберегти за собою першу сходинку в турнірній таблиці, таким чином завоювавши титул чемпіонок України цьогорічного розіграшу.

Ще статті по темі

Back to top button