Спорт

Ніжинець їздив на чемпіонат Європи з петанку

Ніжинець Микола Ступак 10 жовтня прилетів до рідного міста з чемпіонату Європи в Данії.

за словами Миколи Ступака, змагання тривали 3 дні. На Чемпіонаті Європи серед ветеранів збірна України посіла 10-те місце. Було представлено 25 країн.

«Серед українців був я, двоє киян та один ужгородець. Маємо доволі непогані результати. Жодна команда в Україні до сьогодні так про себе ще не заявляла. Серед європейців раніше були і 20-ми, і 19-ми. Усі знали, що українець – досить молодий та ще недосвідчений гравець, тому намагалися допомогти, хто чим може, спілкувалися. Грав я в петанк і в Словаччині, і в Латвії, і в Монако, і у Франції», — розповів  він.

Крім того спортсмен зауважив, що в нас цей вид спорту існує практично 7-9 років, то на своїй Батьківщині, у Франції, він культивується з дитинства. За кордоном у кожному населеному пункті є по кілька спеціально пристосованих для цього майданчиків.

«Це дуже простий вид спорту: взяв кулю в руки та вже граєш. Чоловік ти чи жінка, хлопчик чи дівчинка – немає різниці. У петанк може грати практично будь-хто: і 11-річні, і 90-річні. Бери тільки і грай. Усі в однакових умовах. Можна грати як на землі, так і на піску, в лісі, на пляжі. Необов’язково мати якісь сталеві м’язи чи надприродну силу. Треба тренуватись – тоді й буде результат. Перемагає той, хто швидше пристосується до майданчика та покаже найкращі результати», — пояснює ніжинець.

Микола Ступак зізнається, що дюбить футбол і більярд, тому петанк для нього одразу став рідним (адже в них багато чого спільного). В інтернеті знайшов, де можна купити кулі. Дізнався, що в Ужгороді кожного року проходять два масштабні міжнародні турніри. Захотів – поїхав, пограв, загорівся.

«Маю свій критий майданчик, де вправляюсь у петанк із друзями. Граємо в нього також і в парку Шевченка (практично кожного дня ввечері). Долучитись до гри запрошуємо всіх охочих!», — розказав він.

Джерело: mynizhyn.com

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button