Спорт

Перемоги чернігівських футболісток

Після безгольового першого матчу проти уманської «Ятрань – Берестівець» чернігівська «Легенда – ШВСМ» завітала в гості до столичного «Атекс СДЮШОР-16», з яким провела поєдинок у рамках другого туру Чемпіонату України з футболу серед жінок у Вищій лізі.

Рівень майстерності гравців обох команд є приголомшливим, саме тому явним фаворитом у цьому протистоянні виступали гості з Чернігова. Підтвердити своє реноме сіверські футболістки змогли вже на початку матчу, коли Людмила Шматко вже на 3-й хвилині змусила голкіпера господарок доставати м’яч із сітки власних воріт. У середині першого тайму Надія Куніна подвоїла перевагу гостей.

Після перерви чернігівські дівчата заграли ще більш розкуто, і, як наслідок, рахунок на табло під завісу матчу взагалі став розгромним – 7:0 на користь «Легенди». Лише за кілька хвилин до завершення поєдинку столичні футболістки спромоглися забити «гол престижу» та встановити остаточний рахунок у матчі.

Після двох турів чернігівська «Легенда – ШВСМ» піднялася на другу сходинку в турнірній таблиці, маючи 4 очки у своєму активі.

18280029_738685572970979_1167344513_n

«Атекс СДЮШОР-16» (Київ) – «Легенда – ШВСМ» (Чернігів) – 1:7

Ще один представник чернігівського футболу – футбольний клуб «Єдність» із Плисок провів свій перший поєдинок у Вищій лізі. Матч першого туру, який футболістки з Плисок мали провести у Харкові проти минулорічного чемпіона, команди «Житлобуд – 2», був перенесений на 31 травня через негоду.

Екзаменувати новачків змагань на Чернігівщину приїхала «Родина – Ліцей» із Костополя. Матч-відкриття зібрав півтори тисячі вболівальників на трибунах стадіону СК «Єдність».

 

Господарі поля намагалися не розчарувати своїх прихильників і вже до перерви змогли двічі «розписатися» у воротах команди гостей – спершу на 20-й хвилині Альона Манзюк відкрила рахунок, а на 34-й – Каріна Козуб його подвоїла. «Валідольною» вийшла кінцівка поєдинку, коли півзахисниця гостей Марія Колещук на 90-й хвилині змогла скоротити відставання своєї команди. Однак зрівняти рахунок «Родині – Ліцей» уже забракло часу, а отже і перша історична перемога «Єдності» у Вищій лізі була зафіксована після фінального свистка арбітра матчу.

«Єдність» (Плиски) – «Родина – Ліцей» (Костопіль) – 2:1

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button