Ріо - 2016Спорт

Ріо-2016 – найгірша Олімпіада для України

Українська олімпійська команда виборола 11 нагород на Іграх у Ріо.

Це дало змогу нашій команді посісти 31-ше місце в загальнокомандному рейтингу. Такі показники – найгірші за всю історію виступів наших атлетів на літніх олімпіадах.

Золоті нагороди для України здобули: Олег Верняєв (спортивна гімнастика) та Юрій Чебан (гребля на байдарках і каное).

385682258  385687533

Срібло: стрілок Андрій Куліш, гімнаст Олег Верняєв, жіноча збірна з фехтування, борець у вільному стилі Жан Беленюк і спортсмен у сучасному п’ятиборстві Павло Тимощенко.

Бронза: шаблістка Ольга Харлан, стрибун у висоту Богдан Бондаренко, дует каноїстів Тарас Міщук і Дмитро Янчук, а також гімнастка Ганна Різатдінова.

Показник у Ріо практично вдвічі гірший, аніж результат чотирирічної давнини. У Лондоні наша команда встановила антирекорд за кількістю медалей – 20. У загальнокомандному рейтингу найгірше місце України до цього було 21 на Іграх в Сіднеї-2000.

Нагадаємо, на Олімпійських Іграх у Бразилії виступали три представники Чернігова: Ольга Бібік, Дмитро Митрофанов та Оленка Костевич. Наші земляки не змогли здобути нагород, найкращий результат показала легкоатлетка Ольга Бібік, виборовши у складі збірної 5 місце в естафеті 4х400 метрів.

Підсумковий медальний залік Олімпіади-2016:

22_08_фото олипиада

Ще статті по темі

Back to top button