Ріо - 2016

Антидопінговий скандал триває. У CAS відхилити позов Олімпійського комітету Росії

В Ріо-2016 з усієї збірної Росії  виступити тільки зможе стрибунка в довжину Дарина Клішина, яка протягом останніх кількох років живе і тренується в США.

Підсумкове рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) відхилити позов Олімпійського комітету Росії (ОКР) і 68 вітчизняних спортсменів на вердикт Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF) про не допуск росіян на Олімпіаду було прийнято одноголосно.

Раніше  IAAF прийняла безпрецедентно суворе рішення за рекомендацією Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) на тлі низки гучних допінгових скандалів навколо наших представників цього та інших видів спорту. У четвер вдень IAAF повністю підтримала резолюцію CAS в спеціальному оголошенні на своєму офіційному сайті.

Тим часом медійнинки запротестували проти спроб Росії поновити свої права і вирушити  до РІО.  Так, німецьке видання Bild оголосило бойкот спортсменам олімпійської збірної Росії.

Bild ухвалив рішення про те, що не включатиме результати російської олімпійської збірної до загального медальний залік. Також таблоїд відмовляється інформувати своїх читачів про перемоги росіян на Олімпіаді в Ріо.

Ще статті по темі

Back to top button