Ріо - 2016

Любиш допінг – сиди вдома. Сьогодні Росію відсторонять від Олімпіади?!

Збірну Росії, ймовірно, сьогодні відсторонять від Олімпіади-2016. Антидопінгові агентства з 10 країн і понад 20 атлетичних груп вимагають від Олімпійського Міжнародного комітету (МОК) відсторонити збірну Росії від участі в РІО. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на свої джерела. Відомо, що серед країн, які вимагають усунення Росії від участі в Олімпіаді 2016, — США, Німеччина, Іспанія, Японія, Швейцарія та Канада. Російське видання Р-Спорт опублікувало копію листа, написаного керівником Американського антидопінгового агентства (USADA) Тревісом Тайгертом і адресованого президенту МОК Томасу Баху з вимогою відсторонити Росію з числа учасників Олімпіади 2016 року.

Як інформують світові ЗМІ, документ повинен бути опублікований уже 19 липня. За день до цього комісія ВАДА оприлюднить доповідь про розслідування використання допінгу російськими спортсменами на домашній Олімпіаді в Сочі. І ця доповідь обіцяє бути сенсаційною, оскільки в ній, швидше за все, будуть не тільки прізвища відомих російських «хіміків», але й спортсменів із РФ, яких раніше ще не викривали у вживанні заборонених препаратів. На думку американської сторони, «Росія навмисно порушила фундаментальні принципи олімпійського руху, Олімпійської хартії і кодекс ВАДА», тож повне відсторонення РФ від участі в Іграх у Бразилії є «єдино справедливим рішенням».

Варто додати, що Антидопінгові агентства вимагають відсторонити від участі в Олімпіаді всі російські збірні. Також автори листа наполягають на усуненні російських спортсменів від Паралімпійських ігор. Нагадаємо, що 10 липня 2016 року стало відомо про те, що Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) відмовила в участі на міжнародних турнірах, зокрема й на Олімпійських Іграх 2016 року в Ріо, всім легкоатлетам із РФ, крім спортсменки зі стрибків у довжину Дар’ї Клішиної.

Ще статті по темі

Back to top button