Ріо - 2016

Танцюючий олімпієць підірвав Інтернет (Відео)

Важкоатлет Давид Катоатау з держави Кірібаті, розташованого в Тихому океані, став зіркою Інтернету, виконавши запальний танець після підняття штанги на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Насправді, це далеко не перший виступ Катоатау – важкоатлет танцював і на відкритті Олімпійських ігор, коли ніс прапор своєї країни. Примітно, що на нинішніх змаганнях спортсмен посів лише шосте місце у вазі до 105 кілограмів, але станцювати не забув.

Однак танці для Давида Катоатау – не просто розвага, пише The Washingon Post. Таким способом важкоатлет намагається привернути увагу громадськості до однієї з головних проблем своєї країни – численним повеней, в результаті яких острова, складові держава, повільно йдуть під воду.

«Більшість не знає, де знаходиться Кірібаті. Мені хочеться, щоб люди знали про нас більше, тому я привертаю їхню увагу за допомогою важкої атлетики та танцю. В минулому році я написав відкритого листа, щоб розповісти про всі, хто втратив будинок в результаті підвищення рівня моря, – розповів він журналістам. – Я не знаю, скільки років пройде, перш ніж країна потоне».

Ще статті по темі

Back to top button