Спорт

«Спортивне сузір’я Чернігівщини»: світ побачила третя книга

В Обласному молодіжному центрі презентували третій випуск книги Віктора Берегового – лауреата багатьох журналістських премій за висвітлення проблем спорту – «Спортивне сузір’я Чернігівщини». В цьому випуску 16 історій провідних спортсменів і тренерів, які прославили Чернігівщину.

Про це ЧЕline повідомили в департаменті сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Перша частина побачила світ у 2014 році. У ній були розміщені літературні портрети 24-х видатних спортсменів та тренерів Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий спорт у маленькому селі: наумівські лижники підкорюють світ

У грудні 2016 року вийшла друга книга під такою ж назвою. У ній розміщено 11 оповідань, літературні портрети провідних прославлених спортсменів і тренерів Чернігівщини. Серед них легендарний силач Терентій Корінь, прославлений лижник Олександр Батюк, біатлоністка Валентина Цербе-Несіна, Ольга Коробка – ЗМС України з важкої атлетики.

Матеріали для своїх книг автор збирав понад 10 років. Він відвідував усі спортивні змагання, які проходили на Чернігівщині, писав про наших відомих тренерів і їхніх вихованців у місцевих виданнях. Спершу свої статті друкував у газетах області і ось лише зараз вирішив об’єднати все у збірку «Спортивне сузір’я Чернігівщини».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені відбудували районний спорткомплекс, який хотіли закрити

Ще статті по темі

Back to top button