Спорт

«Спортивні зигзаги»: «Буревісник» змагався за перемогу

Волейбольний клуб «Буревісник — ШВСМ» є непростим для будь-якого суперника. Для чернігівських студентів у грі немає авторитетів. Так сталося і в матчах з хмельницьким «Новатором», який завітав у гості до Чернігова на ігри п’ятого туру чоловічої Суперліги.

Слід зазначити, що волейболісти з Хмельницького до звітних поєдинків посідали третю сходинку у турнірній таблиці, а «Буревісник», відстаючи від своїх опонентів на 5 очок, перебували на п’ятій.

Перша гра, яка традиційно проходила на спортивному майданчику ЧДПУ, показала рішучість у налаштуванні на боротьбу саме чернігівців. Заволодівши ініціативою вже з самого початку матчу, «Буревісник» у першій партії не дав змогу нічого протиставити своїм суперникам, вигравши стартовий відрізок поєдинку з рахунком 25:19.

Друга партія видалась більш напруженою, проте і в ній більш настирними виявилися саме чернігівці. Як підсумок і другий сет був за нашою командою – 25:22. Волейболісти «Новатора» були не готовими до такого перебігу подій. І лише у третій партії вони намагалися будь-що зачепитися бодай за одне очко.

Однак, спіймавши кураж, «Буревісник» на тай-брейку дотиснув гостей 27:25, таким чином вигравши весь матч з «сухим» рахунком.

Наступного ігрового дня «Буревісник» у разі успіху міг розраховувати на істотне покращення свого турнірного становища. Проте волейболісти з Хмельницького зробили правильні висновки зі своєї поразки, тому і черговий матч вже пройшов зовсім за протилежним сценарієм.

Студенти з Чернігова не змогли показати свою стабільність у грі, а тому нав’язати боротьбу своїм суперникам, програвши перший сет з рахунком 18:25, змогли лише у другій партії. Однак і в ній терези на тай-брейку схилились у бік «Новатора» — 24:26. Третю партію гості також зарахували собі у актив, святкуючи перемогу 25:21.

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Новатор» (Хмельницький) – 3:0 ( 25:19, 25:22, 27:25 )

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Новатор» (Хмельницький) – 0:3 ( 18:25, 24:26, 21:25 )

Після зіграних матчів п’ятого туру чернігівський «Буревісник» зумів піднятися на четверту сходинку вітчизняної Суперліги, набравши 13 очок після 10 матчів.

Наступні свої поєдинки чернігівці проведуть у Харкові, де 9 та 10 грудня зіграють проти багаторазового Чемпіона України – харківського «Локомотива».

vvv

Ще статті по темі

Back to top button