Спорт

Троє спортсменів із Чернігівщини ввійшли до складу Олімпійської збірної України

Днями під час засідання Виконкому Національного олімпійського комітету був затверджений склад Олімпійської збірної України для участі в Іграх ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

До складу збірної увійшло троє спортсменів  Черніігівщини: Олена Костевич (кульова стрільба), Дмитро Митрофанов (бокс), Ольга Бібік (легка атлетика).

Під час прес-конференції президент НОК Сергій Бубка оголосив, що на даний момент склад команди налічує 205 спортсменів у 27 видах спорту. Разом з тим, на листі очікування міжнародних федерацій водних видів спорту і каное знаходяться ще 5 українських плавців, а також екіпаж чоловічої байдарки-двійки, що мають потенційні шанси для участі в Іграх – відповідна інформація з’явиться найближчими днями.

За словами Сергія Бубки, кожному спортсмену, щоб вибороти ліцензію та здобути право змагатись з найсильнішими атлетами Планети, потрібно було подолати вкрай складний кваліфікаційний відбір, який до Ігор-2016 став ще жорсткішим.

Тим не менш, вперше Україна буде представлена, зокрема, в змаганнях груп у синхронному плаванні, відразу трьома командами у фехтуванні, а також веслувальному слаломі.

Ще статті по темі

Back to top button