Спорт

Уперше в історії чернігівського боксу Дмитро Митрофанов їде на Олімпіаду

Наш відомий боксер може стрибати від радощів.

Чернігівець їде в серпні на Олімпіаду до Бразилії.

Минулого року він став фіналістом представницького турніру АPB, програвши в суперечливому бою росіянину Чеботарьову. Через те, що переможець цього турніру попереднього року – турецький спортсмен Адем Кіліччі – був дискваліфікований за вживання допінгу, ліцензія дісталася й фіналісту. Тобто Дмитру.

Він перший з українських боксерів, який отримав право виступати на Олімпіаді. Однак через кілька місяців по тому турецька федерація боксу домоглася через суд скасування дискваліфікації свого спортсмена, і чернігівця змусили знову змагатися за можливість виступати на Олімпійських іграх.

Дмитро Митрофанов у квітні в Туреччині намагався здобути ліцензію, але не зміг потрапити до призерів змагань. Ще одна можливість випала йому в Баку, де 16 червня почався черговий ліцензійний турнір.

Однак ще до його початку міжнародна федерація боксу АІБА сповістила про нову позитивну допінг-пробу турка Кіліччі й остаточно позбавила його титулу переможця 2014 року. У свою чергу Дмитру Митрофанову повернули олімпійську ліцензію.

«Справедливість є на світі, – повідомив віце-президент чернігівської федерації боксу Валерій Бондаренко. – По приїзду Дмитра з Баку наступного тижня ми проведемо масштабну прес-конференцію. Адже це велика подія для Чернігова».

Дмитро Митрофанов уперше в історії чернігівського боксу представлятиме наше місто на Олімпіаді. Ігри пройдуть у Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня.

Ще статті по темі

Back to top button