Спорт

Вчуся бути мамою: видатна чернігівка розповіла про народження доньки

Олімпійська чемпіонка 2004 року, дворазова олімпійська призерка 2012 року, багаторазова чемпіонка світу та Європи з кульової стрільби Олена Костевич розповіла iSport.ua про народження доньки Софії. Нагадаємо, спортсменка стала мамою у листопаді минулого року.

— Вжилися в роль мами? Якщо порівнювати зі спортом, то наскільки материнство легше чи складніше за роль спортсменки?

— Роль мами – це і відповідально, і складно, але водночас приносить безліч радості і щастя. Тільки вчуся бути мамою. Намагаюся розділяти дві ці ролі і не порівнювати. Отримую позитив від усього, що роблю.

— Як швидко вдалося повернутися в спортивну форму після пологів?

— Протягом усієї вагітності не відмовляла собі в їжі, але їла в міру. Робила зарядку для вагітних до самих пологів і гуляла на свіжому повітрі. У підсумку через 1-2 тижні я вже одягла речі, які носила до вагітності.

— Якщо дитина вирішить зайнятися кульовою стрільбою, будете відмовляти?

— Я хотіла б, аби Софія хотіла займатися різними видами спорту і вибрала з них собі до душі. Якщо це буде кульова стрільба, я її підтримаю.

— Чи тягне назад, на тренування? Можливо, вже пробували себе в тирі?

— Я вже почала потроху тренуватися. Втягуватися після перерви важко. Ще на 7-му місяці могла прийти в тир «побалуватися»:)))

— Коли плануєте повертатися в спорт?

— Планую в січні стартувати на щорічних міжнародних змаганнях у Мюнхені і до чемпіонату Європи в лютому наблизитися до своєї спортивної форми. З нового року багато змін у правилах. Треба накопичити сили перед сезоном.

Джерело: НОК України та олімпійська команда

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button