Спорт

Відкритий чемпіонат Чернігова з велоспорту-маунтенбайк (Фото)

У Чернігові 7 травня пройшов відкритий чемпіонат Чернігова з велоспорту-маунтенбайк (марафон), присвячений Дню Перемоги.

Дистанція для всіх вікових груп – 25 км. Маршрут як завжди: пішохідний міст (Чернігів) – с. Анисів – с. Підгірне – Єньків хутор – пішохідний міст.

Це вже 12-те велоралі «Дорогами вогняних літ», яке проводить організація «Спорт для всіх», а взагалі такі старти до Дня Перемоги в Чернігові проводяться дуже давно. Цього року до організації стартів долучилася Аграрна партія, яка виділила кошти на призи.

Кількість учасників стабільна. Здебільшого всі учасники підготовлені, адже дистанція дуже важка. Найстаршому учаснику Анатолію Івановичу Агах зі Славутича 66 років. Дуже відома людина у велосипедному спорті.

Треба сказати, що раніше в Чернігові проводили й Всеукраїнські змагання велосипедистів по об’їзній трасі. Старти загальні за віковими групами через 1 хвилину. Усього на старт приїхало більше 60 спортсменів.

До речі, на Чернігівщині юнацький велосипедний спорт на теренах України лідирує. Відстаємо за жінками. Окрім всіх призів, ще нагороджуватимуть найпрофесійнішого, наймолодшого та вручатимуть приз за волю до перемоги.

Після завершення велогонки відбулися старти з фігурного керування велосипедом.

А от за результатами змагань абсолютними переможцями велоралі стали: Пономар Андрій, Хотульєв Денис і Щербина Богдан. Серед ветеранів велоспорту, згідно вікових груп: Ушак Валерій (60+), Легеда Анатолій (50+), Крейч Євген (30+). Серед жінок переможницею стала Бурдіна Тетяна зі Славутича. Серед молодшої групи перше місце посів Іваненко Ігор.

До цього треба додати, що наші юнаки разом із тренером Миколою Аксютим сьогодні перебувають в Сумах і братимуть участь у змаганнях за Олімпійською системою: індивідуальна гонка – 15 км, групова гонка – 80 км, кільцева гонка по треку – 40 км. Тож побажаємо нашим велосипедистам вдалих стартів і нових перемог.

Текст і фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button