Спорт

Як юні біатлоністи Чернігівщини вибороли нагороди від Володимира Бринзака (Фоторепортаж)

Протягом трьох днів у Чернігові на спортивній базі школи олімпійського резерву проходили традиційні змагання з літнього біатлону на призи президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака.

На змагання завітали юні спортсмени провідних біатлонних областей України: Сумської, Харківської, Тернопільської, Чернігівської, Київської областей та міста Києва.

Цього разу організатори провели змагання серед спортсменів середньої та молодшої вікових груп. Усього на змагання приїхали 87 учасників.

Першого дня проводилася дуельна стрільба, де юні біатлоністи з Чернігова із 12 призових місць вибороли 8. Другого дня юні спортсмени взяли участь у спринтерській гонці зі стрільбою. Юнаки і дівчата середньої вікової групи долали дистанцію 3 км із двома вогневими рубежами. А молодші – 2 км із двома вогневими рубежами.

За результатами змагань чернігівці завоювали 5 призових місць із 12 можливих.

В останній день змагань юні біатлоністи змагалися в спринтерській гонці на лижоролерах із двома вогневими рубежами. Середні змагалися на дистанції 7,5 км, а молодші юнаки і дівчата на дистанції 5 км. Два вогневі рубежі – лежачи і стоячи. Це надзвичайно видовищні змагання. Біатлон тренує контроль над почуттями й емоціями, аби зробити влучний постріл після швидкого бігу.

Ці змагання – відбіркові для формування збірної України для участі в Чемпіонаті світу серед юнаків і в юнацьких олімпійських іграх. Адже на попередніх олімпійських іграх саме наша вихованка Христина Дмитренко стала золотою переможницею. До речі, Валентина Цербе завоювала першу олімпійську медаль для України. До сказаного треба додати, що 23 і 28 серпня на нашій олімпійській базі відбудуться останні відбіркові старти для формування збірної, яка потім буде тренуватися в Європі на снігу.

«Візуально всі спортсмени працювали як на старті, на рубежі, так і на фініші, загалом мені дуже сподобалося», – сказав провідний тренер із біатлону Міністерства молоді та спорту України Сергій Седнєв.

За словами директора школи олімпійського резерву Віталія Паршукова, ці змагання показали, що в наймолодшій віковій групі 2001-2003 у нас є достойний резерв. А це свідчить про те, що тренери працюють наполегливо, і біатлон у нашій області є пріоритетним видом спорту, та й узагалі наші вихованці – одні з найкращих в Україні.

Текст і фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button