Війна

Чернігівщина провела в останню путь двох воїнів

Сьогодні Чернігівщина попрощалася з двома земляками, які загинули у бою за свободу та незалежність України.

Солдат Лизогуб Тарас Олександрович народився 21 квітня 1990 року у Чернігові. У 2007 році закінчив місцеву загальноосвітню школу №2.

До 24-го лютого чоловік працював будівельником, але після повномасштабного ворожого вторгнення долучився до лав Збройних Сил України. Так він потрапив на службу до військової частини А0284 на посаду старшого навідника одного з гранатометних відділень. Разом з побратимами наш земляк віддано захищав Батьківщину від загарбника, борючись за світле майбутнє українського народу.

На жаль, 25 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Невське на Луганщині Лизогуб Тарас загинув. Сьогодні рідні та близькі провели його в останню путь, вшанувавши світлу пам’ять воїна у Катерининській церкві та поховавши його на кладовищі «Яцево».

Солдат Смецький Ярослав Олександрович народився 1 серпня 1981 року у Мені. Тут закінчив середню загальноосвітню школу імені Т.Г. Шевченка, після чого розпочав навчання у Харківському аграрному університеті імені В.В. Докучаєва. У 2003 році Ярослав опанував спеціальність «економіст з бухгалтерського обліку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сновська громада втратила свого захисника

З початком подій 24-го лютого наш земляк твердо вирішив долучитися до Захисників України та зі зброєю в руках стати на захист рідної Батьківщини. Так він потрапив до складу військової частини А0693. На посаді стрільця-помічника гранатометника чоловік віддано захищав українські землі від російських окупаційних військ, разом з побратимами даючи гідну відсіч ворогу.

На жаль, 21 жовтня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Білогорівка на Донеччині Смецький Ярослав загинув. Того дня двоє дітей (син та донька) назавжди втратили батька…

Сьогодні вони разом з рідними та побратимами Ярослава востаннє попрощалися з ним, вшанувавши світлу пам’ять воїна та поховавши його на кладовищі рідного міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button