Війна

На Чернігівщині попрощалися з воїном, який загинув у бою

Старший солдат Летута Петро Володимирович народився 4 січня 1986 року в селі Забарівка Корюківського району. У 2004 році закінчив Чернігівський ліцей залізничного транспорту, а у 2004-2005 роках проходив строкову військову службу.

Протягом 2015-2016 років Петро у складі 14-ї окремої механізованої бригади брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.

Після початку повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк вирішив знову взяти до рук зброю та стати на захист рідної Батьківщини. Так, у складі 54-ї окремої механізованої бригади на посаді старшого розвідника одного з підрозділів він мужньо виконував свій військовий і громадянський обов’язок, борючись за вільне життя українського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з білоруських територій

На жаль, 16 жовтня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Спірне на Донеччині Летута Петро загинув, до останнього будучи вірним Батьківщині. Вдома у нього залишились батьки та молодша сестра.Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Сьогодні рідні та близькі разом із друзями та побратимами загиблого воїна провели його в останню путь, вшанувавши світлу пам’ять Героя-земляка та поховавши його на кладовищі села Піски Корюківського району.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button