Новини

Як менянка на горі Мойсея побувала

Викладач англійської мови Менського районного Центру культури та дозвілля молоді Каріна Шаповаленко взяла участь у паломницькому турі святими місцями Ізраїлю.

Тур розпочинався в Єгипті з міста Шарм-ель-Шейх – так значно дешевше, ніж якби дівчина їхала безпосередньо до Ізраїлю.

«Мої витрати загалом становили приблизно  500 доларів. Із них 240 доларів коштував переліт до Єгипту туди й назад та проживання з харчуванням у готелі протягом п’яти днів. Ще 63 долари довелось витратити в Єгипті на придбання одноденного паломницького туру Ізраїлем, у чек також внесено витрати на один прийом їжі. Якби такий самий тур замовляла просто в готелі, то сума була б удвічі вищою», –  рахує Каріна.

За словами менянки, до «наших» у ізраїльських прикордонників дуже підозріле ставлення: прискіпливо допитують, обшукують, переглядають навіть вміст телефонів, планшетів і ноутбуків. За будь-якої підозри завертають назад.

image-0-02-05-351fd2ea6fa6b1c5972e29b63d432fcc693aa9aeed309fb58001b85e0c2465df-V-640x480

«Поїздка не виправдала сподівань. Їхала з метою якогось духовного просвітництва, а побачила бізнес на релігійних почуттях віруючих. Записка з проханням за щось помолитись у храмах коштує п’ять доларів, пучок свічок із 33 штук – від 10 до 15 доларів.  Торгівля доходить до абсурду: продають навіть каміння по долару за штуку. Купувати ці камінці не варто, бо законом заборонено їх вивозити. На кордоні з Єгиптом перевіряють, і якщо знайдуть бодай один камінець, штраф становитиме 5000 доларів. Ще місцеві бедуїни можуть покатати на верблюді – як у відомому мультфільмі: сісти можна безкоштовно, а щоб злізти з верблюда, треба заплатити 20 доларів.

На Синай приїхали вночі – все через повір’я, що коли зустрінеш там світанок, то Бог пробачить усі гріхи. Сама гора дуже крута та небезпечна. Я була вражена відсутністю елементарних зручностей, засобів безпеки та холоднечею. Та якщо відволіктись від негативу, гора дуже красива. На вершині адреналін просто зашкалював від захоплення та пережитих пригод. З нами було двоє хлопців з України,  на вершині вони розгорнули жовто-блакитний прапор і кричали «Слава Україні!», – розповіла Каріна.

Джерело: «Наше слово»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button