Краса та здоров'я

Чернігівських чорнобильців залишили без комп’ютерної томографії

Такий «подарунок» вони отримали напередодні 30-ї річниці найбільшої у світі техногенної катастрофи.

 У сучасному комп’ютерному томографі останнього покоління, розташованому в Обласному центрі радіаційного захисту населення – спеціалізованому медичному закладі, що займається лікуванням і реабілітацією чорнобильців – укотре вийшла з ладу електронно-променева трубка, що унеможливлює роботу дороговартісного томографа.

«Комп’ютерний томограф було придбано кілька років тому, – зазначає головний лікар закладу Галина Синявська. – Нещодавно трубку ми вже міняли, на що витратили 40 тисяч гривень. Прикро, але тепер такої можливості немає, бо її вартість – близько 6 тисяч євро. Ми змушені звертатися до меценатів по ці гроші, розглянемо будь-які варіанти допомоги, бо державних коштів, зокрема коштів Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, на це не вистачить. Тож ми призупинили роботу томографа, і нашим пацієнтам здійснюємо лише рентгенографію».

Відтепер інваліди Чорнобиля та члени їхніх родин змушені проходити відповідне обстеження на томографі в обласній лікарні, а він також невдовзі вичерпає свій ресурс.

Нині на обліку в Обласному центрі радіаційного захисту населення перебувають понад 8 тисяч ліквідаторів аварій на ЧАЕС, членів їхніх сімей, інвалідів Чорнобиля.

 

 

Ще статті по темі

Back to top button