Краса та здоров'я

Червневі помічники в боротьбі за красу

Усім відомо, що літо – це той період часу, коли наш організм отримує вибухову кількість вітамінів, щоб у зимовий час не хворіти та почуватися сповненими сил та енергії.

Усе таке смачне та свіже. Велика кількість ягід, фруктів, овочів тішать погляд своїм розмаїттям. Сьогодні ми поговоримо про оздоровлення нашої шкіри та волосся.

image001У червні, виходячи на вулицю, ми відчуваємо неповторний аромат квітучої липи, але мало хто знає, що липа – це не лише краса і чудесний аромат, а ще й корисний косметичний помічник. У медицині використовують лише цвіт липи, проте в народній медицині застосовують усе, навіть кору.

 

Відвар із липи п’ють від застуди та головного болю.
Але нас сьогодні більше цікавить застосування липи в домашній косметології.

Настій із липи дуже добре допоможе при догляді за жирною шкірою, напрочуд корисною є:

Тонізуюча маска з липовим настоєм

Узяти по 2 чайні ложки рідкого меду, липового настою та лимонного соку, ретельно перемішати. Суміш нанести на обличчя та шию на 15-20 хвилин, змити ватним тампоном, змоченим у теплій воді, потім обполоснути холодною водою.

Маска з квіток липи

1 столову ложку подрібнених квіток липи залити 1/2 склянки гарячої води і кип’ятити на повільному вогні до отримання густої маси. Якщо у вас жирна шкіра, накладіть теплу масу на обличчя товстим шаром (зручніше через марлеву серветку), якщо суха – маска має бути холодна. Через 15-20 хвилин маску зняти, обличчя вмити прохолодною водою. На суху та нормальну шкіру нанести жирний крем. Маски можна робити 2-3 рази на тиждень. Курс — 15-20 масок.

image003Другий продукт, якого в червні дуже багато, – це полуниці. Полуниці не лише смачні та багаті на вітаміни, вони ще здатні допомогти у вирішенні багатьох проблем зі шкірою (вирівняти та покращити колір обличчя, позбутися вугрів, плям після акне).

Полуниці багаті на такі вітаміни, як A, B9, C, H, а також на кальцій.

Полунична маска для сухої шкіри

Дві ягоди середнього розміру розім’яти, змішати з жирним сиром (1 ст. л.). Нанести на обличчя на 15 хвилин.

Очисна маска з полуниць

Вичавити сік із кількох стиглих ягід, залити ним білу глину (половину столової ложки). Нанести на шкіру до повного застигання.

Полунична маска, що стягує пори

Дві ягоди середнього розміру розім’яти, змішати з яєчним білком (його треба попередньо збити до стану піни) та картопляним крохмалом (столової ложки буде достатньо) до утворення густої маси, що не стікатиме з обличчя.

Але пам’ятайте про те, що полуниці мають і протипоказання. Тож перед використанням впевніться, що у вас немає алергії на полуниці.

image005

Наступним нашим помічником у червні є зелений горошок.
Зелений горошок дуже корисний і містить велику кількість вітамінів і мікроелементів, зокрема амінокислоти, що роблять шкіру пружною та гладенькою.
Каротин,вітаміни групи В, вітамін C, вітамін PP, вітамін K, холін – усе це можна отримати із зеленого горошку.
Краща горохова маска для обличчя — та, що ідеально підійде вашому типу шкіри.

Кефірно-горохова маска

Пюре із зеленого горошку (3 столові ложки) перемішати з кефіром (столовою ложкою).Нанести на шкіру на 10 – 20 хвилин.

Горохова маска-пілінг
Сухий горох (2 столові ложки) та вівсяні пластівці (2 столові ложки) перемолоти в кавомолці, додати до них корицю та подрібнений мускатний горіх (по щіпці). Хвилину масажувати, потім на 5 хвилин залишити на шкірі.
Медова маска з горохом
2 столові ложки сухого гороху подрібнити, перемішати з двома збитими білками та 2 чайними ложками меду.

image007

Наступним засобом є така духмяна петрушка, вона не лише зробить ваші салати смачними й ароматними, а й в разі правильного використання допоможе в боротьбі зі зморшками, набряками та підвищеною жирністю шкіри.

Петрушка збагачена аскорбіновою кислотою, каротином, тіаміном, рибофлавіном, ретинолом, нікотиновою кислотою, мінеральними солями (залізо, калій, магній, кальцій, фосфор), пектиновими речовинами, фітонцидами.
Від набряків
Для процедури необхідно подрібнити листя петрушки та заповнити два невеликі мішечки з марлі. Потримайте мішечки 1 хвилину в гарячій воді, дайте їм охолонути, стекти. На 3-4 хвилини покладіть їх на очі, після чого замініть ватними дисками, змоченими в холодній воді. Цей засіб зніме з очей втому, подразнення та почервоніння, а також стане освіжаючим бальзамом для повік.

Від зморщок
Особлива увага приділяється й шкірі навколо очей. Це дуже вразлива і ніжна зона, підвладна появі зморшок і складок, тож дбати про неї слід навіть у молодому віці. Для цього періодично наносьте на шкіру навколо очей маску з 10 грамів подрібненої кашки петрушки, змішаної з 20 грамами вершкового масла. Суміш нанести на 15 хвилин, потім зняти серветкою й обполоснути теплою водою.

Від прищів
Доволі часто проблемою для жінок різного віку стають прищі, вугрі, чорні цятки на обличчі. Щоб позбутися цієї напасті, слід зробити маску від прищів. До її складу входить 1 столова ложка подрібненого до стану кашки кореня петрушки, 1 яєчний білок і 10 крапель часникового соку. Все акуратно перемішується, наноситься на 15 хвилин на проблемні ділянки шкіри та змивається холодною водою.

image009

І останньою у нашій статті, але не останньою за значенням, є черешня.

Цей помічник збагачений органічними кислотами, ретинолом, фолієвою кислотою, аскорбіновою кислотою, пантотеновою кислотою, рибофлавіном.

Для жирної шкіри
Вишневі ягоди звільнити від кісточок, розім’яти в пюре, додати до густоти картопляний крохмаль.

Для комбінованої шкіри
Вишневі ягоди звільнити від кісточок, розім’яти в пюре, додати пюре з полуниць і малини (по 1 столовій ложці кожної ягоди), сметану та кефір (по столовій ложці).

Від прищів
Вишневі ягоди звільнити від кісточок, розім’яти в пюре (столову ложку), додати подрібнену цедру апельсина (таку ж кількість), сік алое (чайну ложку) та картопляний крохмаль (для густоти).

image001Ми запитали думку експерта з приводу використання всіх цих продуктів як косметичних засобів. Ось що сказала нам косметолог Тетяна Глушко:
«Літо – дуже гарна та корисна пора для нашої шкіри. За допомогою вищевказаних продуктів ми не лише можемо покращити стан шкіри, але й зовсім позбутися великої кількості проблем. Вони можуть замінити на літній період часу хімічні косметичні засоби та походи до косметолога».

Тож, отримайте від літа усе корисне та будьте неповторними!

Ще статті по темі

Back to top button