Краса та здоров'я

Магазинні маски для волосся не дають ефекту, або Як відновити волосся вдома

Тьмяне, ламке, ушкоджене та ще й випадає? Знайома ситуація? Тоді ця стаття саме для вас!

У боротьбі за гарне блискуче волосся ми витрачаємо багато часу та коштів, але не завжди розрекламовані процедура чи засіб дають бажаний результат. І це не тільки б’є по нашому гаманцю, а й дуже нас засмучує. Тож, читаючи нові оголошення про диво-засіб, ми щоразу менше віримо в чудо.

То чи можливо мати гарне здорове волосся?

Спершу з’ясуймо, чому наше волосся стає тьмяним?

На це впливає дуже велика кількість таких чинників, як:

  • Екологічний стан нашої планети
  • Неправильне харчування
  • Дефіцит вітамінів
  • Неправильний догляд
  • Постійний термічний вплив
  • Погана вода

Але навіть якщо почати правильно харчуватися, пити вітаміни, підібрати правильні засоби з догляду, то повністю убезпечитися від термічного впливу ми не зможемо, адже щодня миємо й укладаємо волосся.

Який догляд підібрати для волосся, щоб не нашкодити йому ще більше?

По-перше, підібрати шампунь і кондиціонер для свого типу волосся. По-друге, цей шампунь і кондиціонер не повинні мати у своєму складі силіконів, лаурилсульфату натрію і парабенів. По-третє, шампунь і кондиціонер повинні мати максимально натуральний склад: олії, екстракти трав, екстракти водоростей тощо.

Також шампунь можна приготувати вдома, тоді ви будете впевнені у його натуральності та користі.

Для цього вам знадобиться:

  • біла глина – 50 г;
  • вода – 100 г;
  • одна крапля ефірної оліі (будь-якої) для аромату.

Приготування:

imagesВізьміть суху білу глину (продається в аптеці), змішайте з теплою водою, додайте олію. Повинна бути не рідка, але й не дуже густа маса. Нанесіть суміш на волосся та добре промасажуйте. Змийте теплою водою.

Такий шампунь підійде для будь-якого типу волосся. Він не пересушить його і збереже чистим протягом тривалішого часу.

Також удома можна приготувати кондиціонер. Для цього вам знадобиться:

  • небагато алое вера (розріжте листок вздовж і виберіть м’якоть у посуд, в якому готуєте кондиціонер для волоссі. Або ж використовуйте сік алое вера – 1-2  столові ложки;
  • кілька крапель лимонного соку;
  • 2 краплі ефірної олії (для аромату).

Змішати всі інгредієнти, нанести на волосся, залишити на 5-10 хвилин і змити теплою водою.

Але шампунь і кондиціонер, на мою думку, краще купити в магазині, щоб не витрачати велику кількість часу. А от від масок масмаркету краще відмовитися, замінивши їх масками домашнього приготування.

Що додати до домашньої маски для волосся?

Найкращими з таких масок є маски з оліями, яйцем, медом, лимоном. Майже з усім, що є на вашій кухні.

Для сухого пошкодженого волосся краще використовувати оливкову, касторову, мигдальну олії з додаванням яєчного жовтка, банана, авокадо, ефірної олії бей і лаванди.

Для жирного волосся, яке до того ж випадає, підійдуть мед, коньяк, лимон, алое вера, кокосова, реп’яхова та обліпихова олії. А також спиртовий настій червоного перцю та гірчиця – вони прискорюють ріст волосся.maski-dlia-volos-iz-maioneza[1]

Такі маски краще наносити на тривалий період часу – від години до трьох. Із такою маскою можна лягти спати, а вранці змити. Домашню маску наносять на сухе волосся, зверху вдягають поліетиленову шапочку та намотують рушник або хустину. Таким чином досягається парниковий ефект, волосяні пори відриваються – й олії та поживні речовини проникають у волосину.

Дуже корисно ополіскувати волосся відварами з таких трав, як: ромашка, кропива, череда, корінь лопуха та імбиру.

Ще можна приготувати корисний спрей для волосся.

У глибоку миску вилийте 350 мл джерельної води, розведіть у ній 25 г горілки і сік, отриманий з 1 стиглого лимона. Влийте по 7 мл ефірної олії розмарину й іланг-ілангу. Перелийте засіб у флакон і поставте в холодильник на добу. Потім нагрійте і користуйтесь із задоволенням.

Такий спрей слугуватиме термозахистом для волосся, також він захистить від сонця.

Особливо корисним є використання вітамінів. Вітаміни А і Е у вигляді олії корисно наносити на кінчики волосся – це відновить посічене волосся. Вітаміни В6, В12, В5 у спиртовому розчині корисно додавати до шампунів – це допоможе відростити довге та здорове волосся!

Після миття голови ополіскуйте волосся холодною водою, це допоможе зменшити пористість волосся.

13401062_252517105114155_721281529_nМи вирішили запитати перукарів про користь використання таких засобів для волосся. Ось що нам розказала Наталія Верба:

«Так, насправді всі ці засоби є дуже корисними для вашого волосся. Вони допоможуть і тим, хто хоче відростити довге волосся, і тим, у кого проблеми з волоссям після фарбування, хімічної завивки тощо. Мало того, такі засоби можуть замінити велику кількість салонних процедур, що заощадить ваш час та кошти, але не забувайте підстригати кінчики раз у 2-3 місяці».

Отже, не гайте часу, починайте відрощувати волосся, як у рекламі!

Будьте фантастичними!

Ще статті по темі

Back to top button