Краса та здоров'я

Мімічні зморшки, пігментні плями, акне: як позбутись?

Мімічні зморшки – це проблема з якою стикаються жінки починаючи з 23 – 25 років і ця проблема залишається з нами на все життя. З початку боротися з ними нам допомагають антивікові креми та виворотки, але потім наша шкіра звикає до цього і ефект згодом зникає.

Нам відома велика косметологічних процедур які допомагають нам у цій боротьбі, але деякі з них сильно болісні, або занадто дорогі, або мають великий час реабілітації. Сьогодні ми поговоримо про процедуру яка не потребує багато часу та не вимагає великої кількості повторень. Ця процедура називається «Плазмоліфтинг».

Що являє собою «плазмоліфтинг»?

завантаженняПлазмоліфтінг (PRP, Plateletrichplasma) — це ін’єкційний метод підшкірного введення збагаченої тромбоцитами плазми власної крові пацієнта призводить до активізації регенеративних процесів в шкірі.

У плазмі крові людини містяться речовини фібрин і колаген. Саме вони беруть участь в будівництві нових клітин тканини організму. Ці речовини допомагають відновити клітини будь-якого органу, будь то прив’ялі шкіра або ламке волосся. Суть методу полягає у виділенні плазми з крові людини і наступному введенні її в ділянку, що вимагає відновлення.

Крім цього, плазма має високу концентрацію тромбоцитів, які містять особливі фактори росту і білки. Вони стимулюють вироблення фібропластов в стовбурових клітинах, що сприяє посиленню процесу регенерації.

Як проходить процедура плазмоліфтінга

Узята у пацієнта кров піддається процедурі центрифугування для відділення з неї еритроцитів. Тромбоцитарна аутоплазма повинна бути жовтого кольору, якщо вона має рожевий відтінок, то це поганий препарат. Через 10-15 хвилин готову тромбоцитарну аутоплазму вже можна використовувати у вигляді ін’єкції в необхідний лікування ділянку. Перед цим шкіра обробляється спеціальним анестезуючу кремом. Береться тонка голка і вводиться препарат.

Як часто повторювати цю процедуру?

Курс лікування методом плазмоліфтінга призначається індивідуально, виходячи від початкового стану і ступеня пошкодження клітин. У середньому рекомендується 3-4 ін’єкції з інтервалом близько місяця — такий курс виробляє помітний ефект. Для підтримки поліпшеного стану клітин можна повторювати процедуру один раз в рік або два.

Кому потрібна ця процедура?Які показання для її використання?

  • дрібні зморшки і загальне в’янення шкіри;
  • надмірна сухість та лущення;
  • опущення тканин обличчя і шиї;
  • порушення еластичності шкіри;
  • розтяжки, рубці, шрами;
  • рясне вплив ультрафіолету;
  • негативні наслідки після пілінгу;
  • випадання волосся;
  • лупа.

Отже, плазмоліфтинг допоможе не лише при вирішенні проблеми іх зморшками, а й з чималою кількістю інших відомих кожній жінці проблем.

Але, чи всім можна робити плазмоліфтинг? Які протипоказання для використання він має?

Звичайно варто знати і про протипоказання, які також є.. До них відносяться:

  • Інфекційні захворювання.
  • Вагітність і лактація.
  • Проблеми зі згортанням крові.
  • Серйозні хронічні захворювання.
  • Ранки, герпесні висипання і запалення на шкірі.
  • Цукровий діабет.
  • Злоякісні утворення.
  • Розлади психіки.
  • Алергія на антикоагулянти.

Як діє плазмоліфтинг на шкіру?

plazmo[1]Завдяки запущеним в шкірі процесам плазмоліфтінг покращує її текстуру і еластичність. Ефект від процедур зберігається до року, але їх потрібно провести кілька.

При плазмоліфтінг зберігається зовнішній шар шкіри, а це означає, що наш природний покрив продовжує повноцінне виконувати свої захисні функції.

Плазмоліфтінг  можна використовувати людям з різними типами шкіри. Він допомагає розгладити глибокі зморшки, покращує текстуру і колір шкіри.

Чи потребує шкіра особливої підготовки для цієї процедури?

Так, за добу до процедури слід уникати жирної їжі та алкоголю, а в призначений день краще взагалі не їсти і пити більше води. Після ін’єкцій протягом 12 годин не слід користуватися декоративною косметикою. Крім того, в наступні кілька днів варто припинити відвідування басейну, відмовитися від відвідування лазень і саун і уникати будь-якого перегріву організму. Також слід уникати появи під прямими променями сонця, а перед виходом на вулицю нанести захисний крем для обличчя та тіла, і надіти капелюх.

Ми запитали думку лікаря – косметолога Юлію Волкову, що до цієї процедури :

13393478_251604821872050_1812986501_n«Плазмоліфтинг унікальна процедура для омолодження шкіри. Саме слово ліфтинг- значить підтяжка, але це не значить що процедура проводиться лише зрілим пацієнтам. для молодої шкіри плазмоліфтинг здатен вирішити такі проблеми як постакне, пігментація, фотостаріння (а дівчата дуже люблять засмагати не лише влітку, а й зловживати ультрафіолетом взимку в солярії, який доречі дуже (підкреслюю) шкідливий для стану шкіри! Найважливіше те, що пацієнту не вводять чужорідний продукт із ампули , а вводять власну рідину організму, яка має такі надзвичайні властивості.», — розповіла вона.

Також плазмоліфтинг бореться з самим акне. Після 2х-3х процедур шкіра набагато чистіша від висипань.

У плазмі багато білків, гормонів, факторів росту, що прискорює регенерацію і оновлення клітин. Для зрілої шкіри рекомендується провести курс з 4-6 процедур, а потім підтримувати :1 процедура раз на рік.

Можливо, деякі заходи і доставлять трохи незручностей. Але це буквально на кілька днів, зате потім ви зможете насолоджуватися досконалістю свого обличчя і волосся без будь-яких неприємних наслідків.

Будьте найгарнішими!

Ще статті по темі

Back to top button