Краса та здоров'я

Народна медицина: лікуємо застуду без пігулок

Коли настають холодні і сирі дні, дуже багатьох людей починає мучити застуда. За даними сучасної медичної статистики, інфекційні захворювання дихальних шляхів – це найчастіша причина, з якою звертаються до лікарів люди у всьому світі.

Якщо поставитися до лікування цих захворювань несерйозно і переходити їх, як кажуть, на ногах, можна отримати серйозні ускладнення.

Лікування грипу та більшості форм застуди проводиться зазвичай спеціальними медикаментозними засобами, призначити які може тільки лікар. Однак лікування даних захворювань, як і багатьох інших, буває значно успішнішим, якщо використовувати всі доступні засоби, наприклад, народну медицину та гомеопатію.

Лікування народними засобами допомагає нашому організму значно легше перенести те чи інше захворювання, тому що полегшує його симптоми і зміцнює імунітет.

Народні домашні засоби проти нежитю та болю в горлі

Найчастіше застуда починається з нежитю. Однак не поспішайте одразу ж застосовувати аптечні препарати, а спробуйте закапати в ніс теплу олію обліпихи або шипшини. Можна використовувати ментолову олію, оливкову або навіть соняшникову, для більшої ефективності додавши в неї трохи часникового соку.

Можна використовувати і сік цибулі, з розрахунку одна крапля на столову ложку кип’яченої води. Закапувати таку суміш у ніс можна щогодини.

Дуже дієвим засобом, що не дає інфекції поширюватися далі, є полоскання горла відварами і настоями трав. Багато трав, наприклад, шавлія, ромашка, календула, володіють пом’якшувальною і протизапальною дією. Відвари легко приготувати в домашніх умовах, заварюючи одну столову ложку трав на склянку води крутим окропом. Настоюйте трави 20 хвилин і полощіть горло цими настоями не менше п’яти разів на день.

Народні засоби проти тонзиліту

Якщо ви відчуваєте, що починається тонзиліт, спробуйте кожні 3 години повільно жувати лимон разом із цедрою або полоскати горло лимонним фрешем. Після полоскання нічого не пийте і не їжте хоч би протягом однієї години. А загалом не варто чекати, коли горло почне боліти – починайте полоскання та інгаляції, щойно відчуєте сухість і легке першіння.

Харчування від застуди

Допомогти своєму організму перенести хворобу можна ще одним способом – різко змінити харчування. За перших ознак застуди варто не переобтяжувати організм їжею, натомість треба більше пити: мінеральну воду без газу, теплий чай, настої і відвари цілющих трав та ягід, фреші.

Також варто пам’ятати, що лікувати застуду, а тим паче грип тільки народними засобами у жодному разі не можна. Самолікування може призвести до серйозних ускладнень.

Ще статті по темі

Back to top button