Новий рік: як спробувати все і не переїсти

82742_w_700-1

Новорічний стіл — випробування навіть для найбільших прихильників здорового харчування.

Тому дієтологи вирішили поділитися порадами, як не нашкодити організму кулінарними надмірностями, пише 4mama.

У свята стіл за традицією буквально ломиться від наїдків: м’ясо, риба, салати з майонезом, «шуба», «олів’є», ковбаси, соління, картопля і куди ж без алкогольних напоїв!

Їжі готується стільки, що про правильне харчування можна забути на цілий тиждень.

Аби не стати жертвою новорічного столу і не зіпсувати фігуру, фахівці рекомендують починати трапезу з легких овочевих салатів, заправлених оливковим маслом.

Овочі багаті клітковиною. Вона заповнить шлунок і швидко подарує відчуття ситості. А ще підготує організм до перетравлювання більш важкої їжі.

Ще один секрет — контроль порцій. Відчуйте себе професійним дегустатором — спробуйте все, але у невеликих дозах, не більше 20-30 г.

М’ясо краще їсти зі свіжим салатом — так воно легше і швидше перетравиться. А от гарнір із вареної картоплі краще відкласти.

Аби зробити святкові страви більш корисними, можна додати в «олів’є» сьомгу або приготувати м’ясо на грилі без масла.

А ще можна самостійно змішати майонез. Тоді ви насолодитеся улюбленим соусом, але уникнете шкідливих смакових добавок і цукру, які містяться у магазинному майонезі.

Loading...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password