Краса та здоров'я

П’ять найкорисніших продуктів липня

Саме в липні та серпні природа балує нас великим розмаїттям своїх дарів.

У ці місяці ми повинні наситити свій організм необхідними вітамінами перед зимовим періодом.

То які корисні продукти літа варто купити, коли на ринку голова паморочиться від чудесних ароматів, а погляд радує розмаїття овочів і фруктів. Саме про це ми й поговоримо.

Персик. Смачний і соковитий, він очолює наш список корисних продуктів липня. Персик багатий на вітаміни А, В, С, а також кальцій, калій, залізо та органічні кислоти. Цей фрукт сприяє правильній роботі шлунково-кишкового тракту, а ще є природним сечогінним і послаблюючим засобом. Персиковий сік прописують лікарі при серцево-судинних захворюваннях.

Помідор. Він багатий на вітаміни А, В, С, Е, К, РР, а також на фосфор, натрій, йод і залізо. А ще в томатах міститься один із найсильніших антиоксидантів – лікопін. Саме лікопін запобігає розвитку раку та серцево-судинних захворювань. І не зайвим буде наголосити, що часте вживання помідорів запобігає стресу!

Малина. Це наступний корисний смаколик. І, на нашу думку, малина – одна з найсмачніших ягід літа. У її ягодах міститься безліч вітамінів – А, В, С; органічні кислоти, білкові сполуки. Малина допоможе подолати застуду, грип, її вживають як жарознижуючий засіб. Також дуже корисною є олія кісточок малини, її варто використовувати як сонцезахисний засіб, але в жодному разі не в чистому вигляді, додайте її до вашого крему.

Молода картопля. Саме влітку картопля найсмачніша і користується чималою популярністю. Цей овоч збагачений вітамінами С, В, В2, В6, В, РР, Д, К, Е, а також фосфором, залізом, фолієвою кислотою. Картопля виводить із організму людини сіль і воду, сприяє покращенню обміну речовин, а ще допоможе впоратись із такими проблемами, як алергічні плями та шрами після опіків. Сліди втоми на обличчі добре зніме картопляна маска, а картопляний сік нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Чорна смородина. Ці ягоди – джерело корисних речовин, а ще тонізуючий, протизапальний і сечогінний засіб. Смородина у своєму складі має вітаміни А, В, Р, а найголовнішим і лідируючим у цій ягоді є вітамін С. Також ці чорні ягоди покращують мозкову діяльність, запобігають онкологічним захворюванням, сприяють оздоровленню всього організму. І не забуваймо про цінність не лише ягід, а й листя, збагаченого магнієм, сіркою, сріблом, ефірною олією та вітаміном С. Із листя смородини при застуді можна заварювати чай.

По коментар стосовно корисності фруктів та овочів у літній період ми звернулися до лікаря-офтальмолога Людмили Колесникової.

«Літо – та пора року, коли наш організм отримує найбільшу кількість вітамінів та мінералів. Вище перелічені овочі, фрукти та ягоди насправді є найкориснішими, але не варто забувати про інші продукти, які необхідно споживати в їжу.

До названих продуктів я додала б чорниці та кукурудзу, вони допоможуть не лише покращити імунітет, а ще й посприяють поліпшенню вашого зору. Якщо все літо їсти сезонні овочі та фрукти, ви забудете про велику кількість хвороб».

Ще статті по темі

Back to top button