Краса та здоров'я

Психологи назвали головні ознаки щасливої родини

Головною причиною розлучень психологи вважають неправильно побудовані стосунки, коли подружжя перестає розуміти одне одного та йти на компроміс. Проте, визначити чи правильно ви себе поводите досить легко.

Про це повідомляє The Huffingtonpost.

Здорові стосунки мають кілька основних відмінностей від проблемних взаємин:

Толерантність і альтернатива

У щасливому подружжі кожен вільний обирати самостійно хобі, коло друзів та розваги. Якщо навіть ваші інтереси та зацікавлення різняться від того, як їх уявляє друга половинка – варто пристосовуватися одне до одного, не тиснути постійними заборонами , а просто насолоджуватися моментами. Адже якщо партер обмежує вашу свободу (у розумних рамках – це допустимо), то скоріше за все ви просто припините такі стосунки.

Правильна манера поведінки

У колі родини і в колі друзів варто бути однією людиною, хоча би намагатися. Коли ви відпочиваєте разом, ніколи не змінюйте ставлення до партнера, не намагайтесь зробити його менш важливим в очах інших людей. У правильних стосунках – ви не хамелеон, який змінює забарвлення за настроєм, а людина, яка може підтримати і навіть похвалити за необхідності.

Взаємодопомога у хатніх справах

Забудьте про шаблон родини під назвою «жінка повинна робити все», або «чоловік повинен лише приносити у дім гроші» – допомагайте, не бійтеся брати частину обов’язків на себе.

Мрійте разом

Якщо у родині є одна мрія – згодом вона переросте у мету, а мета стане реальністю, якщо докласти зусиль. Тому чим більше ви будете мріяти разом і намагатися змінити своє життя на краще – тим щасливішими станете потім.

Різні, але рівні

Ваша половинка страшенно любить м’ясні соковиті страви, а ви схиляєтесь до вегетаріанства? Не примушуйте змінювати погляди заради вас. Навпаки – слід підтримати вподобання і ніколи не шкодити інтересам того, з ким хочеш мати міцні стосунки.

І головне – варто запам’ятати просте правило – усе, що ви говорите, кожен ваш вчинок має значення, тому завжди варто добре подумати перед тим, коли хочеш щось змінити на краще, подумати разом. Коли усі питання у родині вирішуються спільними зусиллями – про розлучення ніколи не говоритимите.

Ще статті по темі

Back to top button