Краса та здоров'я

Що їсти, щоб не хворіти

У вашому раціоні в осінньо-зимовий період повинні бути корисні продукти, пише Телеграф.

Фейхоа. Фейхоа — єдина рослина, яку за вмістом йоду можна порівняти з морепродуктами. Фейхоа можна подрібнити за допомогою блендера, додати мед і приготувати натуральне варення.

71824_fmbxbxoomimv_w_700-1

Буряк. Буряк містить велику кількість речовин, які не знищуються під впливом температури. Ви можете запекти в духовці невеликий буряк, він стане відмінним інгредієнтом для салату або сендвічу.

71824_kyypqkigr8mh_w_700-1

Лісова журавлина. Це одна з найчистіших і при цьому корисних ягід. Зі зберіганням проблем не буде, журавлина спокійно пролежить пару тижнів просто так, а при заморожуванні не пропадуть її корисні властивості. З журавлини виходять відмінні морси і компоти, а також дуже смачний соус до м’яса.

71824_1fbnvukzb0mt_w_700-1

Баклажани. Приготуйте з цього цінного овоча ікру, соте, запіканку, зробіть заготовки на зиму. Також можна заморозити баклажани, тільки робити це потрібно правильно, дотримуючись технології, цей овоч необхідно приварити перед тим як відправити в морозильну камеру.

71824_p7ji2z66bsfd_w_700-1

Фундук. Осінь — це новий урожай лісових горіхів. Фундук містить близько 60% масел, які складаються з органічних кислот. Також в ньому приблизно 20% білка, вуглеводи 13%, вітаміни В1, В2, В6, Е і цілий спектр корисних мінеральних речовин: калій, кальцій, магній, натрій, цинк, залізо.

fynduk02-1

Грецькі горіхи. Свіжі горіхи дуже корисні, вони мають дуже ніжний смак. Соуси з пікантним смаком, який надає їм волоський горіх, подають до різних страв. З них роблять смачну пахлаву. Готують і тістечка, торти, печиво. А смак морозива стане ще краще, якщо додати в нього саме волоські горіхи.

71824_frlaec9mbtaj_w_700-1

 

Ще статті по темі

Back to top button