Краса та здоров'я

Спека й люди: чернігівці адаптувалися до аномального «пекла»

Жителі області вже адаптувалися до спекотливої погоди.

Про це свідчить той факт, що останнім часом кількість викликів «швидкої» залишається стабільною.

Ми очікували, що у зв’язку з підвищеною температурою навколишнього середовища наші лікарі працюватимуть в авральному режимі, — зазначає заступник директора Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Валентина Луценко.

І до цього готувалися, адже на спекотливу погоду насамперед реагують наші «хроніки», особливо ті, хто страждає на серцево-судинні захворювання – люди, які живуть із підвищеним артеріальним тиском, пацієнти, які перенесли інфаркт чи інсульт. Утім, цього, на щастя, не сталося – протягом кількох тижнів кількість викликів бригад «швидкої» залишається незмінною – близько 800 виїздів по області, із яких 200 припадає на Чернігів. Лише у вихідні та святкові дні ми обслуговуємо трохи більше викликів, ніж зазвичай, бо в цей час не працюють поліклініки.

divanna-sotnya.com-a50807a1bbc421a43dfdcea6cc6fe4b6[1]Така ситуація пов’язана із тим, що громадяни, зокрема похилого віку, обізнані зі своїми ризиками, намагаються без зайвої необхідності у спеку не виходити на вулицю, своєчасно приймати ліки, а під час перебування вдома застосовують методи охолодження приміщення та дбають про своє здоров’я.

А ще медики «швидкої» запевняють – вони мають усе необхідне для того, аби своєчасно й ефективно надати необхідну допомогу людям навіть у найвіддаленішому куточку області.

Ще статті по темі

Back to top button